De Veer van Bart Visser

12 juni 2016

in De Veer

 

Beste Hegemers,

Mijn naam is Bart Visser en ik woon sinds één jaar aan de Túnstjitte in Heeg. Ik woon daar samen met Moniek Haanstra, waar ik al 12veerl jaar mee samen ben. Het is voor mij als ‘nieuwe’ Hegemer een eer om iets over mijzelf te mogen vertellen in de Sylboade.

28 jaar geleden ben ik geboren in Sneek en ik ben opgegroeid in Bolsward. Ik heb tot groep vier op de Sintmaarten school gezeten en ben daarna verder gegaan op de Súdwester in Sneek. De middelbare school heb ik gevolgd op het Marne college met als richting Transport en Logistiek. Na het behalen van mijn VMBO diploma, ben ik mijn carrière gestart als bierbrouwer bij de Friese Bierbrouwerij ’Us Heit’ in Bolsward. Hier was ik verantwoordelijk voor het brouwproces en bottelen. Daarnaast bezorgde ik de bestellingen naar de klanten en verzorgde ik de rondleidingen. Via ‘Us Heit’ heb ik de diploma’s levensmiddelen mbo niveau 2 en 3 behaald.

Ondanks de leerzame tijd, heb ik mijn carrière voort gezet bij Abbott Laboratories te Zwolle. Bij Abbott wordt medische drink- en sonde voeding gemaakt en aseptisch afgevuld. Ik ben begonnen op de aseptische vul lijn en na 3 jaar ben ik naar de Processing gegaan waar de producten bereidt worden en heb ik de opleiding levensmiddelen niveau 4 behaald.

Doordat ik bij Abbott in ploegendienst werkte, was het bijna niet haalbaar om tussen Bolsward en Zwolle heen en weer te rijden. Daarom kocht ik in 2008 een woning in Emmeloord en ben ik daar gaan samenwonen met Moniek. Daar ben ik ook gestart bij de vrijwillige Brandweer, na een opleiding van 3 jaar heb ik het diploma manschap A behaald.

Na een periode van 5 jaar waren wij beide toch wel onwennig van Friesland. Zelf was ik altijd al verknocht aan het mooie Heeg en het toeval wilde dat er een nieuwbouw project kwam waar wij een mooie woning konden laten bouwen. Moniek wilde ook wel graag terug naar de roots dus de woning in Emmeloord werd verkocht en na een vlotte bouw kon ik mezelf in mei 2015 dan ook Hegemer noemen. Dit bevalt zeer goed, vooral nu het zomerseizoen er weer aan komt!

In de tijd dat de bouw van onze woning in Heeg startte kon ik een baan krijgen bij een nieuw bedrijf in Heerenveen: Fonterra (grote fabriek aan de snelweg richting Drachten). Hier worden lactose en weiproteïne gemaakt van vrij gekomen wei van de naastgelegen kaasmakerij. Een nieuwe fabriek dat betekent veel uitdagingen. Ik werk in 5 ploegen, wat er voor zorgt dat het leven af en toe wat onregelmatig is, maar daar krijg ik ook vrije tijd voor terug. Deze vrije tijd vul ik graag in door één van mijn hobby’s als touringcarchauffeur. In 2013 heb ik het busrijbewijs behaald en nu rijd ik af en toe op de touringcar bij ITS-reizen in Bolsward. Zo zie je nog eens wat van Nederland, maar af en toe ook van Europa!

Sinds augustus ben ik vrijwilliger bij de Brandweer in Heeg. Verdere hobby’s zijn BBQ-en, wielrennen en steppen. Zo hebben Moniek en ik dit jaar de step 11stedentocht gestept.

Graag ik geef ik de veer door aan Wietze Meinsma.