Heechsimmerfestival

8 juni 2016

in Evenementen

HeechsimmerOp zaterdag 9 juli 2016 zal het Heechsimmerfestival voor de 14e keer plaatsvinden. Een festival dat al snel uitgroeide tot één van de gezelligste festivals in de regio, vanwege de muziek, maar zeker ook door de relaxte sfeer. Op het nieuwe strand van Heeg met uitzicht over het Heegermeer treden onder meer Friends of the Family, Uncle Jimmy, Jack Bottleneck, NNB en meer op! Het repertoire loopt uiteen van pop en rock tot country, singer songwriters en folk.

Net als vorig jaar zal het evenement uit twee podia bestaan: het waterpodium en het landpodium. Daarnaast is een deel van het terrein ingericht als festivalweide met verschillende kinderactiviteiten en food trucks. Tijdens het dagprogramma van het Heechsimmerfestival hebben dit jaar nóg meer leuke en creatieve initiatieven een plek in de programmering gekregen. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar het festival onder begeleiding van hun ouders.

Middagprogramma

Het festival start om 14.00 uur met de energieke en muzikale coverband Tremble. Ondertussen zorgen de verschillende kinderactiviteiten op de festivalweide voor vertier onder de jeugdigen. Ook biedt de middag ruimte voor alle (grote) kinderen die al jaren zeuren om een drumstel of die denken dat ze niks kunnen spelen. Jorrit Pruiksma komt naar Heeg met een berg emmers en drumstokken voor een workshop emmer drummen. Vanaf 16.00 uur zorgt het power-trio Toycar Taxi voor verrassende melodieën en catchy pop-songs, gevolgd door Jack Bottleneck, die de middag afsluit met zijn veelzijdige repertoire en er telkens weer in slaagt zijn publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren.

Avondprogramma

In de avond start op het waterpodium rond 18.00 uur de jonge bluesrockformatie Uncle Jimmy, die de meest rauwe en sexy bluesrock maakt die je je maar kunt wensen. Daarna nemen de vier heren van reEditors je mee in hun aanstekelijke energie en high-performance. Het origineel wordt angstig dicht genaderd door deze Editors-tribute band en mag zich dan ook gerust de beste Editors-tribute van Nederland noemen. Rond 20.30 kun je harde rock met Ierse folk invloeden verwachten van de Rock & Beuk band NNB. Deze band speelt eigenwijze, vooral zelf geschreven, Friestalige muziek.

Friends of the Family is de naam van het tienkoppige Haags-/Rotterdams folkcollectief dat inmiddels gerust een tegen levensstijl aangrenzende beweging kan genoemd worden. Vrijheid, vriendschap en een onvoorwaardelijke liefde voor folkmuziek bracht deze groep bij elkaar en zorgt ervoor dat ze hun indrukkende live repertoire met ons willen delen op het Heechsimmerfestival. Hekkensluiter van de avond is de coverband Little Devil Allstars. De band speelt nummers van onder andere ACDC, Bon Jovi en Guns ’n Roses, en dit is slechts een kleine graai uit het repertoire van de vijf jonge, maar al zeer ervaren muzikanten.

Er is dus weer genoeg te beleven op het Heechsimmerfestival op 9 juli 2016!

Info & Tickets

Het festival start om 14.00 uur en eindigt pas als de zon allang in het Heegermeer is gezakt, om een uur of 01.00.

Tickets zijn binnenkort online te bestellen via www.heechsimmerfestival.com, maar natuurlijk ook verkrijgbaar bij de kassa op het strand aan het Heegermeer. Houd de website in de gaten voor meer informatie!