Ho! Net yn ‘e kliko!

9 juni 2016

in Overig nieuws

schoolOok de scholen doen mee!
Op maandagochtend 9 mei lieten de basisscholen horen dat ze ook mee doen aan de campagne. 250 kinderen drumden, klapten en schreeuwden: papier, glas, textiel, gft, elektrische apparaten en batterijen ….. Ho! Net yn’e Kliko! Heeft u ze gehoord?

Ruim 1,5 week gingen ze aan de slag met goede ideeën om beter te scheiden en minder afval te produceren. Elke klas een eigen emmertje voor fruitafval, zuinig met papier omgaan, nuttige dingen van afval maken en nog veel meer. Bij de afsluiting werden alle goede ideeën èn al het afval van de themaweek tentoongesteld.

 En de winnaars van mei zijn…….
….de scholen natuurlijk! Het campagneteam was erg onder de indruk van het enthousiasme waarmee de kinderen en de leerkrachten met Ho! net yn’e Kliko! aan de slag gingen. Ook in de toekomst gaan ze door met goed afval scheiden. Alle klassen hebben daarom een eigen GFT-emmer met deksel gekregen. Het GFT wordt verzameld in één grote container en elke vrijdagmiddag brengen een paar kinderen het naar de dorpstuin om er compost van te maken. Een wekelijks kringloopje dus. Dik verdiend die prijs, gefeliciteerd allemaal!

Van oude broek naar trendy schort
Tja daar sta je dan. Zoveel broeken en lakens opgehaald in de COOP dat je niet eens meer kunt fietsen. Een prachtige opbrengst. We zullen er knap bij lopen op de streekmarkt (18 juni) met onze Hearlik Heech schorten.

Versleten kleding en textiel nooit in de grijze container doen, altijd in de textielcontainer.

container