It Pikepoltsje

9 juni 2016

in It Pikepôltsje

pikepoltsjeWilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal?
Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!

Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg

 

Afscheid

Geen nieuwe kinderen op dit moment, wel peuters die 4 jaar worden en naar de basisschool gaan. Jorn heeft in april al afscheid genomen en Elenore en Tialda doen dat in mei. Brechtje wordt in juni vier jaar. Alle vier heel veel plezier op de basisschool en we zien jullie vast nog wel eens een keertje.

Uitspraken van de peuters
Soms worden kinderen “schat” of “pop” genoemd door hun ouders.  Als Sjoerd Altenburg zijn vader hem ophaalt, wordt hij vaak begroet met : “Hé, kleine betonvlechter”…
Peuters onthouden vaak heel goed wat volwassenen tegen hun zeggen. Zo hebben wij op it Pikepôltsje het over eieren gehad, waar kuikentjes uit komen. Een tijd later praten we over baby’tjes die geboren zijn. Isabelle: Charlotte (zusje) is ook uitgekomen!

Wat hebben we gedaan en wat gaan we nog doen?

Feest, dat is het thema waar we mee bezig zijn gegaan.
Wie viert er wel eens een verjaardagsfeestje en wat gebeurt er dan? (versieren, feliciteren, cadeautjes geven/krijgen, trakteren, taart eten, mooie kleren aan, zingen, verrassen, visite).

Zijn er ook nog andere feestjes?
Moederdag (ssst, niet verklappen dat we een cadeautje hebben gemaakt).
Koningsdag, met spelletjes voor de grote kinderen. Wij hebben ze bezig gezien, buiten bij Talma en binnen hebben we naar de dansvoorstelling gekeken (streetdance). Dat vonden de peuters wel heel mooi.
Geboortefeest.Want wat is er bij Iris thuis gebeurd? Iris heeft een zusje gekregen en daarom is het buiten versierd met heel veel ballonnen. Wat brengt de postbode? Komen er ook mensen op visite en nemen ze ook iets mee?

Ylsa had vorig jaar een groot feest. Toen had haar moeder een mooie lange, witte jurk aan met een prachtig boeket bloemen in haar hand. Ylsa haar vader had een heel mooi pak aan en Ylsa en Klaas Douwe zagen er schitterend uit. Had Klaas Douwe niet een giletje aan? Wat was dat voor feest?

We hebben vlaggetjes geverfd en voor koningsdag had juf een grote Friese vlag meegenomen. We hadden ook nog een mooie koningskroon en we hebben een buiging gemaakt voor de koning.

Dat was allemaal voor de meivakantie en na de meivakantie stond ons een grote verrassing te wachten. We waren gewoon aan het spelen en toen hoorden we opeens babygehuil. Nu horen we dat wel eens vaker, maar deze keer kwam het bij ons uit de poppenhoek. We zijn op het geluid afgegaan en daar lag een kleine baby in de kinderwagen en zij leek heel erg op… Puk! Nu hadden we Puk al een paar weken gemist, maar hij was er gelukkig weer en we vroegen hem of hij wist wie dit baby’tje was.
Puk vertelde glunderend dat hij een zusje had gekregen en dat zij Ukkepuk heet!
We hebben direct de boel versierd met vlaggetjes, ballonnen opgeblazen en Puk heeft ook getrakteerd!

Alle peuters hebben een geboortekaartje meegekregen, zodat mem of heit onze nieuwe wereldburger ook kan bewonderen.

Iedereen wilde Ukkepuk even vasthouden, wel voorzichtig natuurlijk en toen Ukkepuk moe was, hebben we zachtjes slaap kindje slaap voor haar gezongen en haar weer in de kinderwagen gelegd. De kinderwagen is wat aan de grote kant, misschien kunnen we wel een bedje voor Ukkepuk maken.

We zullen goed voor haar zorgen! We krijgen het nog druk met het in bad doen, flesje geven, verschonen en niet te vergeten de was. Als we met rode wangen thuis komen dan weet u in ieder geval waar het van komt Misschien kan Ukkepuk wel eens mee als we gaan wandelen. Wie duwt de kinderwagen?
Zou baby Noortje ook een keer met haar moeder op bezoek willen komen? Wie zou groter zijn, Noortje of Ukkepuk. Wat kan Noortje allemaal? Gaat zij ook naar de wc en kan ze al lopen? En wij dan? Hoe kan dat? Heeft ze kleine vingertjes en teentjes, hoeveel zijn dat er wel niet. Net zoveel als wij hebben? Heeft ze ook tandjes? Kan ze wel appeltjes eten? Nee, wat eet ze dan?
Wie krijgt er nog meer een broertje of zusje? Waar is de baby nu?

Peuterfestival
Woensdagmiddag 15 juni is het zover, dan gaan we (alweer) een feestje vieren op het Pikepôltsje. We vieren dit festival van 14:30 – 16:30 uur.
We gaan van alles doen, van dropketting maken tot eendjes vangen toe. Er komt een mega springkussen, een grabbelton voor de kinderen en u kunt prijzen winnen door enveloppen te kopen. Het wordt een gezellige boel en we nodigen dan ook alle kinderen met hun ouders, pakes en beppes van harte uit om er een hele fijne middag van te maken.