Puur Genieten!

8 juni 2016

in Overig nieuws

puur genietenWat is onze hoofdstraat mooi opgeknapt‼ In de Harinxmastrjitte zie je de zonneschermen weer uit staan, maar gelukkig zijn het er dit jaar weer even iets meer…. De gevel van Puur genieten doet mooi en elegant aan. En natuurlijk willen we daar van alles van weten…..

Sinds afgelopen maart zwaait Mariska Bruinenberg de scepter in Puur genieten. En dat doet ze vol enthousiasme!Het is een tapas restaurant annex broodjeszaak/ijssalon. Ze zit vol ideeën, waarvan ze al een aantal heeft doorgevoerd. Maar er komt nog veeeel meer.

In het restaurant gedeelte heeft ze in korte tijd een hele gezellige sfeer weten te creëren. Aan de voorkant heeft ze een 6-tal supergrote flessen staan van een paar liter inhoud, waar ze verschillende likeuren in heeft. Ze staan op een kastje waar lege flesjes in verschillende maten in staan. Je kunt hier de likeur proeven, drinken, maar ook een flesje laten vullen om mee te nemen naar huis. En wat te denken van een reuze origineel kadootje? Deze likeuren worden ambachtelijk gebrouwen.

Aan de andere kant staat een fust Wiskey van Us Heit. Deze mag je in het restaurant proeven en drinken. Hier kun je geen “tapje” van meenemen…. Het restaurant ademt een gezellige sfeer uit. Je voelt je welkom in het tapas restaurant van Mariska. Ze wil graag duidelijk maken dat tapas niet alleen bestaan uit inktvis ringen en gehaktballetjes….. Er staat van alles op de kaart. Minigerechtjes, tapas, salades, proeverijen. Groente, vis, vlees. Je kunt veel verschillende soorten tapas maken. Hier gaat het veel om gerechtjes met een franse en Italiaanse invloed. Er wordt een mooie Spaanse wijn bij geserveerd, die speciaal voor tapas gemaakt wordt. Een Binbedido, met als motto: geniet van het leven want het is maar kort… Deze tapas kun je nog eens onbeperkt eten voor een vaste prijs. Daarnaast wordt er een dagelijkse “wat de pot schaft” dagmenu geserveerd van Hollandse kost. En dan is daar ook nog de ijsfondue…. IJs tapas gemaakt in -196*C stikstof. Hoe cool is dat??

Als je de andere ingang neemt, kom je in de ijssalon/broodjeszaak. Ook hier alles ambachtelijk gemaakt. Geen kleur en smaakstoffen. Er zijn de heerlijkste broodjes( gegarandeerd zonder E-nummers), die in de zaak worden afgebakken zodat ze super vers op jullie bordje terecht komen….. het ijs is Italiaans ambachtelijk ijs.

Het terras is helemaal opgeknapt met nieuw meubilair en lounge banken. Het is de bedoeling, dat er een hoop live muziek gaat komen. Om te beginnen bij de opening van het watersportseizoen( hetgeen bij het uitkomen van de Sylboade al ver achter ons ligt…) Nu gaat de zaak om 0900u. open, maar dat zal in het zomerseizoen 0700u. worden. En dat geldt dan voor de broodjeszaak en het restaurant‼ Sluitingstijd is variabel….

Ze gaat ook in Heeg bedrijfsuitjes organiseren zoals de SUP whipe outbaan en SUP waterpolo, segway rijden, flyboarden enzovoorts…. Bedrijfsuitjes organiseren, dat deed ze al. Mariska is al ondernemer sinds haar 15e. Op die leeftijd zag haar eerste onderneming het licht….. Jeetje‼ Ze heeft online marketing gestudeerd en bedrijfskunde. Haar eerste bedrijf is inmiddels verkocht en nu runt ze een activiteiten bedrijf… Dat deed ze in Drente, waar ze vandaan komt. Maar ja, in ons digitaal tijdperk maakt locatie niet zoveel meer uit. Dus toen er een horeca project in Sneek voorbij kwam dook ze daar enthousiast in. Helaas, maar niet voor ons, ging dat project niet door en kwam dit op haar weg. Inmiddels woont ze met veel plezier hier in Heeg. We wensen haar veel succes‼!

Agnes de Groot