Basisschool It Wraldfinster

7 juli 2016

in It wrâldfinster

Schoolreisjes

Donderdag 2 juni was het zover: we gaan op schoolreisje!! Groep 1 en 2 naar “De Naturij” in Drachten en groep 3 t/m 7 naar “Dierenpark Amersfoort”. Het was een fantastische dag met mooi schoolreisjeweer, veel speelplezier en diervertier! De kinderen en hun begeleiders hebben genoten! En wat is het dan weer fijn dat de bussen bij school arriveren!

De geiten zijn wel brutaal hoor maar laten zich wel aaien! Samen met de geiten in het grote kasteel spelen is toch geweldig! Een ritje op de ponykar maken door het park is ook zo leuk, je kunt dan mooi zien wat er allemaal is!

Wat een prachtig park is het Dierenpark Amersfoort! Een belevenis voor de echte dierenliefhebber en ook best wel spannend!

Skeelerles

Skeelerles

Skeelerles

Op donderdag 9 juni zijn de groepen 3 t/m 7a naar de skeelerbaan in Sneek geweest voor een skeelerles. De les werd georganiseerd door de IJsster uit Sneek. Het was een hele leuke les!

 

 

Meester Bouke Koopmans met pre-pensioen

Meester Bouke Koopmans, al meer dan 40 jaren lang leerkracht en intern begeleider binnen onze school heeft aangegeven dat hij aan het einde van dit schooljaar gaat stoppen! Via een regeling met de werkgever maakt hij gebruik van een soort pre-pensioen en stopt hij een jaar eerder met werken.

Dat gunnen wij hem natuurlijk van harte maar wij zullen deze ‘rots in de branding’ zeker missen! Als ervaren leerkracht en intern begeleider leerlingenzorg heeft hij duidelijk zijn stempel gedrukt op onze school. Met zijn deskundigheid werkte hij de laatste jaren vooral als ondersteuner van onze leerkrachten en coördinator van alle zorg die aan leerlingen wordt besteed.

We zijn druk bezig om het afscheid van meester Bouke onvergetelijk te maken en verderop in deze Sylboade kunt u lezen wanneer er voor een ieder die dat wil gelegenheid is om hem de hand te drukken.

EHBO

Groep 8 is druk bezig met de EHBO lessen en hebben bij het verschijnen van deze Sylboade hun praktijk en theorie-examen inmiddels gedaan. Fijn dat Mirjam Klein weer heeft willen assisteren bij de praktijklessen!
Verder is er een straatvoetbaltoernooi geweest op 18 mei, was de juffendag van groep 4/5 op de activiteitenboerderij in Rohel zeer geslaagd, is er veel geld opgehaald met Heitje voor een karweitje voor ons adoptieproject Alexander van PLAN, hebben de groepen 3 t/m 5 tennislessen gehad, is de schoolfotograaf nog langs geweest, hebben veel kinderen de avondvierdaagse in Sneek gelopen, zijn de kinderen van groep 8 onder begeleiding van ouders druk aan het oefenen voor de afscheidsmusical, krijgt groep 6/7a een clinic Stand Up Paddling (Sup) onder leiding van Kai Douma van Cios Watersport, werken we toe aan de afsluiting van het schooljaar met toetsen en rapporteren … kortom een actieve tijd!!

Het team van It Wrâldfinster wenst de lezer van de Sylboade een mooie zomer!