It Pikepoltsje

6 juli 2016

in It Pikepôltsje

pikepoltsjeWilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal? Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!
Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg

Twee nieuwe kinderen mogen we voor de zomer welkom heten. Het zijn Jildou Cnossen en Lev van Vliet. Fijn dat jullie bij ons komen spelen en we wensen jullie natuurlijk een hele fijne tijd toe op it Pikepôltsje.
Brechtje van Netten, Jelmer Buwalda, Bram en Mirthe Flisijn, Riemer Attema en Isabelle Brouwer zijn of worden allemaal 4 jaar en komen na de zomervakantie niet meer op it Pikepôltsje. Allemaal heel veel plezier op de basisschool en tot ziens!

Wat hebben we gedaan en wat gaat er nog gebeuren?

We zijn nog een hele poos met het thema feest bezig geweest.
De komst van Ukkepuk was heel bijzonder. Niet alleen baby Ukkepuk stond in de belangstelling, ook Iris haar zusje, baby Noortje is op it Pikepôltsje geweest en we hebben gezien dat ze nog heel klein is en wel 10 kleine vingertjes en teentjes heeft.
Moeder Krista liet ons zien hoe ze Noortje een schone luier geeft. Er zat geen bruine maar gele poep in de luier en het stonk helemaal niet! Na het verschonen gaf moeder Krista Noortje melk. Hoe was het ook al weer. Kreeg Noortje de fles of kwam de melk ergens anders uit?
Toen het buikje bijna vol was, gingen de oogjes van Noortje dicht en hebben we heel zachtjes voor haar gezongen. Wat een lieve baby en wat fijn dat ze even bij ons op it Pikepôltsje mocht komen.

Wist u dat Bram en Mirthe ook een broertje hebben gekregen? Hij heet Mats en is nog kleiner dan Noortje!
Van harte gefeliciteerd!

We hebben tussendoor ook nog een cadeautje voor vaderdag gemaakt. Zouden de vaders het mooi vinden? We zijn benieuwd…

Voor de vakantie gaan we nog met zijn allen naar de kinderboerderij aan de Harste in Sneek (u krijgt daar nog bericht van). Van te voren gaan we allerlei prentenboekjes bekijken. Hé, die boekjes komen ons bekend voor. Weten de kinderen nog waar die verhaaltjes over gaan? Wie kan er over vertellen?
Houdt Puk ook van dieren? Wat vindt hij van varkens of van geiten? Durft hij die te aaien? Snuf snuf, wat stinkt hier zo?Welk dier vindt hij het liefst?
Eens kijken of we op de tussenwand een boerderij kunnen maken met verschillende dieren erbij.
Ook de vakantie komt aan bod. Wie gaat op vakantie en waar naar toe? Neem je ook kleren en andere spulletjes mee? Waar slaap je? In een tent, caravan, boot of in een huisje? Wat gaat Puk doen in de vakantie?

Fryske voorleesweek: Tomke 20 jaar!

Heleen Versteegen van de bibliotheek uit Sneek is bij ons op bezoek geweest. We hebben gevraagd of ze naar Talma wilde komen, zodat de pakes en beppes mee konden genieten van haar mooie verhalen.
Deze keer had ze een heel bijzondere jas aan met heel veel kleuren en heel veel zakken: de verteljas. In die zakken zaten allemaal spulletjes die bij het prentenboek “Fan de lytse mol, dy’t witte wol wa ’t him op ‘e kop skiten hat” horen. Er zaten verschillende “onsmakelijke” voorwerpen bij: keuteltjes van plastic, een wc-tje dat scheetgeluidjes maakte, geitenkeuteltjes. Van Heleen mochten ze alles wel voelen, maar de kinderen hadden zo hun bedenkingen erbij… Daarna las ze het humoristische verhaal voor en tot slot kregen de kinderen een geitenkeuteltje van haar. Maar ja, wie wil er nou een keuteltje opeten….Toen één peuter het aandurfde volgden er meer. De keuteltjes smaakten verdacht veel naar…dropjes! Met een heerlijke banaan, gekregen van Talma, zijn we weer naar it Pikepôltsje teruggegaan.

Bedankt!
En zo is er al weer een jaar voorbij..
Een bedankje is hier wel op zijn plaats voor:

    • Via deze weg willen we alle sponsoren, bedrijven uit Heeg, heel erg bedanken voor hun medewerking bij ons peuterfestival op 15 juni!
    • Ouders die hebben meegeholpen om it Pikepôltsje schoon te houden.
    • Bestuursleden, die zich naast de gewone zaken, dit jaar bezig moesten houden met de veranderingen door de harmonisatiewet.
      Hulpjuffen die elke week weer present zijn en er voor zorgen dat de peuters een fijne tijd hebben op it Pikepôltsje.

Allemaal heel hartelijk dank voor jullie inzet voor de peuters van it Pikepôltsje

Peuterpraat
Sjoerd komt met een zere vinger bij juf. Juf zegt: “ik doch er wol 10 tutsjes op”. Sjoerd: “Dy fan Beppe binne folle lekkerder
Isabelle gaat eten klaar maken: pasgetti!

Riemer en Sanne zijn boos op elkaar. Riemer mag niet bij Sanne thuis spelen en Sanne niet bij Riemer. De gezichtjes staan op onweer en Isabelle probeert te bemiddelen. “Samen spelen” zegt ze en ze loopt met Sanne bij Riemer vandaan. Daarop reageert Riemer (armen over elkaar en boze blik): “Nee, Sanne is van mij!”.

Vrijdag 15 juli is onze eerste vrije dag en we hebben vakantie tot maandag 29 augustus. Dan zijn de deuren van it Pikepôltsje weer geopend.

Zomervakantie 2016 
Wij wensen jullie allemaal een heerlijke zomervakantie toe Hartelijke groeten van alle juffen en bestuursleden van It Pikepôltsje met veel zon en pret.