Nieuws van SSS Heeg

5 juli 2016

in SSS Heeg

Fries kampioenschap 21 mei wolvega

Op 21 mei was het F.K. voor Ilona Walinga en Ilja Riemersma de meisjes hadden er erg veel zin in. Ilja kwam in de eerste wedstrijd van de dag in aktie. Ilja turnde een keurige wedstrijd en maakte eigenlijk geen fouten. Maar op een F.K. komen de allerbeste turnsters, de uitslagen liggen dan ook erg dicht bij elkaar. Ilja eindigde in een groep van 16 turnsters op de 12e plaats. Ilona kwam in de 4e wedstrijd van de dag in aktie en wat turnde Ilona goed!! Op brug wist Ilona 2e te worden. Over de hele wedstrijd behaalde Ilona de 9e plaats een prima prestatie in een groep van 29 turnsters.

Fries kampioenschap 28 mei in Buitenpost

Op 28 mei hadden Rebecca v/d Sande en Kyra Riemersma hun fries kampioenschap. Rebecca en Kyra komen uit in de catagorie pupil 1 niv. D3. De meisjes turnden een keurige wedstrijd maar vielen niet in de prijzen. Rebecca eindigde op de 22e plaats en Kyra eindigde op de 13e plaats. In een groep van 29 turnsters.

Nk turnen heren in Emmeloord

Ook op 28 mei moest Arjen Hofstra zijn NK turnen. Arjen turnt in de keuze oefenstof niveau 9 in de categorie Jeugd. Op deze dag mocht Arjen op 6 toestellen laten zien wat hij waard was. Op alle toestellen turnde Arjen op zijn niveau en dit bleek aan het eind van de wedstrijd een 13e plaats te zijn, in een veld van 30 turners. Een prestatie om trots op te zijn!!!

Kijkles kleuters

Voor de kleuters was er op 1 juni een kijkles. Ouders, pake’s, beppe’s, oma’s, opa’s, oppas en andere belangstelenden, mochten komen kijken vanaf de tribune wat de kleuters zoal doen in een gymles. Ook mochten de kleuters een vriendje of vriendinnetje meenemen die mee mochten gymmen, wat was dat leuk! Wat deden de kleuters hun best en het ging allemaal super goed! De ouders kunnen trots zijn op hun zoon/dochter wat ze allemaal al hebben geleerd en kunnen!

Fries kampioenschap 11 juni in Joure

Als kers op de taart mochten Iris Koudenburg pup2 niv. D1 en Baukje Wijnja keuze oefenstof Niv. D , in de turnhal van Joure, hun Friese kampioenschap turnen. Zowel Iris als Baukje turnden een prima wedstrijd, maar door een val van de balk zakten beide dames in het klassement. Iris eindigde op een 11e plaats en Baukje werd 9e.

Aangepast lesrooster

Na de zomervakantie gaan de basisscholen in Heeg over op het continu rooster. De lestijden van de gymnastiek zijn hierdoor ook aangepast.

De lestijden zijn als volgt:

Woensdagmiddag
14.45 – 15.45 kleuters (j/m) – groep 1 en 2 basisschool (let op weer 1 groep!)
15.45 – 16.45 meisjes – groep 3 en 4 basisschool
16.45 – 18.00 meisjes groep 7 en 8 basisschool + jongens selectie
De trainingen worden gegeven door Rimmer en Antje Abma

Donderdagmiddag
15.00 – 16.00 meisjes groep 5 en 6 basisschool 16.00 – 17.15 jongste meisjes selectie
17.15 – 18.15 jongens vanaf groep 3 basisschool
De trainingen worden gegeven door Rimmer en Antje Abma.

Donderdagavond
18.15 – 20.00 oudste meisjes selectie+ recreatie 12+
Trainingen worden gegeven door Rimmer Abma en Antje Wiersma.
20.00 – 21.00 dames Body Fit vanaf 18 jaar
Deze trainingen worden verzorgd door Hennie Jellema

Na de vakantie beginnen de gymlessen weer op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Ondelinge wedstrijd

16 juni was de onderlinge wedstrijd voor alle turn(st)ers vanaf 6 jaar. Wat waren het mooie wedstrijden! De turn(st)-ers deden hun uiterste best om de oefeningen, op de ver-schillende toestellen, zo goed mogelijk te laten zien aan het publiek die in grote getale was gekomen en de jury, die de cijfers moesten geven. Een hele klus voor de jury. Wij zijn dan ook erg blij dat ze willen jureren bij deze wedstrijd! Nogmaals juryleden bedankt!!
In de eerste wedstrijd kwamen alle kinderen uit die 1 uur in de week trainen.
In de 2e wedstrijd waren de selectie turn(st)ers aan de beurt. Prachtig om te zien wat iedereen zoal heeft geleerd/kan op zijn/haar niveau.
Alle leden hebben dan ook een medaille gewonnen! De nummers 1,2 en 3 mochten plaats nemen op het ereschavot.

De wisselbekers gingen deze keer heel verrassend naar Lidewei Jukema en Jelmer Koopmans zij hebben van alle turn(st)ers het hoogste aantal punten gescoord.