St. Jozefschool Heeg

8 juli 2016

in St. Jozefschool

Vlinders
Sinds deze maand zijn de groepen 3 en 4 een vlinderproject gestart in de klas. Er staat een mand met eitjes, rupsen en poppen. Zo kunnen we zien hoe de poppen in vlinders veranderen. En er zijn ondertussen al vlinders “geboren” . En er zullen nog meer bijkomen.

Grappige koeien:
Wat was het leuk om naar de uitbundige koeien te kijken die na een lange periode op stal voor het eerst weer buiten kwamen. De koeien zochten zelf hun weg naar het weiland. Het was bijzonder om te zien dat sommige koeien gewend waren om op stal het gemaaide gras te eten wat ze van de boer krijgen. En dat sommige van deze koeien even vergeten waren dat dit gras het zelfde gras is waar ze nu van konden gaan grazen. De koeien hebben zelf de keuze of ze op stal willen blijven, of even naar buiten gaan! Fam. Ketelaar bedankt voor de gastvrijheid.

Schoolreisje naar Slagharen:
De kinderen hadden er allemaal reuze veel zin in en hadden allemaal een mooi plekje onder of boven in de bus gevonden. Na het uitzwaairitueel en de eerste bocht gingen de tassen open om te zien wat voor lekkers er allemaal in zat. Nou, dat was heel wat, dus voordat wij Heeg uit waren zaten ze al lekker te smikkelen.
De reis duurde best lang, en de wc was alleen voor noodgevallen dus toen we uiteindelijk rond half 11 eindelijk echt in het park waren was de eerste attractie het toiletgebouw!

De tassen werden allemaal op een centrale plek neergelegd en toen gingen we het park verkennen. We kwamen er al snel achter dat niet alle attracties voor iedereen toegankelijk waren tot grote teleurstelling van sommige kinderen. Want er zat meestal een lengtegrens van 1.20 m aanvast die verplichte tot toegang alleen met begeleiding. En we hadden natuurlijk geen één op één begeleiding. Maar gelukkig was juf niet te beroerd om 2x achter elkaar in de achtbaan te gaan.

We zijn in de minicars, het kleine reuzenrad, de zweefmolen, de paardendraaimolen,de oude auto’s, de grote glijbaan, de monorail, de speeltuin en de best wel spannende tocht door de vertelgrot geweest. Natuurlijk gingen we ook nog bij de pony’s kijken, want het heette niet voor niks vroeger Ponypark Slagharen.
Het zwembad zag er ook erg aantrekkelijk uit, maar dat zat helaas niet bij de prijs inbegrepen.

Om 12.15uur stond er patat voor iedereen klaar, meer dan genoeg dus wat hebben we zitten smullen.
Om 16 uur kregen we als afsluiter een ijsje en toen was het helaas alweer tijd om op te stappen.
We zijn gelukkig niemand vergeten en kwamen na een aanzienlijk rustigere reis mooi volgens planning weer aan bij school. Voor u als ouders was het natuurlijk wel even schrikken dat de bus leeg was. Maar wat hadden wij een lol!
We kunnen terug kijken op een prachtige dag!

De regimentsfanfare
We gingen op dinsdag 31 mei met groep 6&7 op de fiets naar Hommerts voor een concert van de fanfare van de landmacht. Het was heel leuk en leerzaam en ze maakten veel leuke muziek. Ze speelden ook het thema muziekje van het klokhuis en ze vertelden een heel verhaal over de oorlog. Je mocht ook zelf dirigent zijn. Ze lieten toen ook zien hoe belangrijk muziek is bij films, dat gingen ze testen met Kung Fu panda 2. Daarna mochten we ook met liedjes meezingen en klappen op onze knieën. En als we het heel mooi vonden mochten we juichen. Toen het was afgelopen gingen we weer naar Heeg, en toen we daar weer op school waren gingen we daar weer aan het werk.

Menno Jongstra, St. Jozefschool, groep 6

Dassenpad:
Wat hebben we een mooie middag in het bos gehad! Een zoektocht naar de das met vele leuke opdrachten die we moesten oplossen en uitvoeren. We hadden lange mouwen en ook de lange broek aangetrokken. Deze kwamen goed van pas, niet zozeer vanwege de teken, maar vanwege de vervelende muggen waar we niet op gerekend hadden. Dus we bleven flink bewegen en gingen iets sneller over het Dassenpad dan we zonder muggen hadden gedaan denk ik ?. Al met al een leerzame gezellige middag!

Verkeersexamen….
Wij feliciteren Anna, Theresa, Rixt, Jelle, Siv, Sterre, Sínticha, Xander, Martijn, Franciska en Sander uit groep 8 van harte met het behalen van hun VVN Verkeersdiploma!

Juf Ilse op TV!
Juf Ilse Dondorp zal op 22 en 29 juni te zien zijn in het programma ‘ SepArated AT birth’ op de zender TLC om 21.00 uur.
Haar man Tim en juf Ilse ontmoeten in dit programma de zussen van Tim voor de eerste keer. Zij zijn als baby vanuit Indonesië ook geadopteerd door 2 gezinnen in Zweden. Een heel bijzonder verhaal.

Veiling
Op vrijdag 10 juni heeft de activiteitencommissie van de Jozefschool voor het eerst een echte veiling georganiseerd in de gymzaal van de school. Veel ouders en kinderen zijn thuis zeer creatief geweest: versierde cupcakes, versierde grote cakes, kruidkoeken, versierde tasjes en hele mooie schilderijtjes gemaakt door de kleuters. Er waren ook ouders en leerlingen die hun diensten aanboden zoals het wassen van je auto, een echte kappersbeurt of het plakken van een lekke band. Ook zijn een weekendje kamperen op Vlieland, een aantal boottochtjes en prachtige planten geveild.

De opkomst was super! De kinderen en ouders waren heel enthousiast en er werd soms flink tegen elkaar opgeboden om de gewenste artikelen in de wacht te slepen. De veiling-meester bleef iedereen aanmoedigen om er toch nog een schepje bovenop te doen voor het goede doel. Met de helft van de opbrengst organiseren wij leuke activiteiten voor de kinderen en de andere helft gaat naar Unicef. Unicef zal heel blij zijn met een bijdrage van bijna 500 euro !!!

Iedereen bedankt voor de super mooie en leuke veiling artikelen en alle kopers ook heel erg bedankt voor jullie bijdrage. Het was een groot succes!