Wat een Feestje!!

7 juli 2016

in Verhalen

Theater aan het Water

Theater aan het Water

Een tijdje geleden had ik het plan om een stukje over dit initiatief te schrijven, maar ja er stond de laatste tijd al een hoop over in de Sylboade… Ik vond het een ontzettend leuk idee en wilde er wel graag naar toe. Waar hebben we het over?
Over Theater aan het Water! En Kunst aan het Water!

Op 11 juni ben ik, samen met de buurvrouw, de theatervoorstelling aan het water gaan bekijken. Hebben jullie wel door hoe bijzonder het is, dat je gewoon de deur uitloopt, richting dorp en daar gebeurt het gewoon? Met een prachtige locatie zoals de jachtwerf van Piersma? Ik vond het ontzettend heegs, zo bij Piersma, met een bijzondere niet-heegse uitstraling daarbij…..Een beetje Engels misschien? Of overdrijf ik nu een beetje?

We liepen het terrein op via een heuse rode loper, wat leuk. De deuren stonden uitnodigend wijd open en met een glaasje in je hand kon je vast naar de schilderijen van 4 Friese kunstenaars kijken. Er heerste een gezellige, ontspannen sfeer. Iedereen praatte met elkaar en we waren allemaal benieuwd wat er komen zou. Mariska nam het woord om ons welkom te heten en Nathalie Baartman aan te kondigen. Wat er toen gebeurde??

Nathalie

Nathalie

Nou, Nathalie Baartman gebeurde….. Mijn hemel‼ Een soort wervelwind‼ Lachen geblazen van het begin tot het eind. Ze had zulke geestige woordspelingen! En zingen kon ze ook nog….. En dan heb ik het nog niet gehad over de manier waarop zij beweegt. Daar heb ik echt met verbazing naar gekeken. Heb ik nooit gekund, hoor..Zouden er echt toeschouwers zijn geweest, die voor de spiegel zijn gaan staan om eens “ soepeltjes” mee te bewegen? Hier en daar was ik bang, dat ze van het podium zou vallen, aangezien ze daar met een rotvaart overheen sjeesde… Ze laat ons de idiotie van gewone gingen uit ons dagelijks leven zien met een grote dosis humor erbij!! Relativerend.. En dat ze uit Twente komt kun je niet missen. Al met al een geweldige voorstelling. We hebben allemaal genoten!

Wij hebben dan alleen de voorstelling gezien, maar je kon natuurlijk ook kiezen voor het hele arrangement. Daarbij hebben Sloepentocht en de Watersport de handen ineen geslagen om je een heerlijke tijd te bezorgen. Eerst het water op, heerlijk eten en daarna nog eens zo’n voorstelling. Na de voorstelling kon je nog een drankje doen bij de Watersport, waarbij Nathalie ook vrolijk aanschoof, nadat ze zich verkleed had. Ik hoop echt, dat we hier een nieuwe traditie in Heeg hebben gezien. Wat een feestje‼ En dat zomaar op een mooie zaterdagavond in Heeg….

Agnes de Groot