Grote schenking voor Stichting De Palingaak

11 september 2016

in Overig nieuws

Onlangs kreeg de stichting een grote schenking aangeboden van een familie die de palingaak en de vrijwilligers een wel heel warm hart toedraagt. De schenking is zo groot dat daarmee alle resterende schulden (op dit moment ongeveer € 62.000) afgelost kunnen worden. Er blijft zelfs nog iets over om een begin te kunnen maken met een fonds voor groot onderhoud.

Mede namens alle vrijwilligers dankt het bestuur de familie, die hier niet met naam genoemd wil worden, van ganser harte voor deze enorme steun in de rug! Met deze grote schenking zijn de financiële problemen uit de bouw definitief verleden tijd en is de Korneliske Ykes II nu eindelijk echt helemaal “van ons”.

aak

 

Door het wegvallen van de rentelasten verbetert natuurlijk ook de jaarlijkse exploitatie. Om de exploitatie rond te krijgen en voldoende reserves op te bouwen voor groot onderhoud, blijft de stichting echter voorlopig nog wel afhankelijk van donateurs en sponsors. Verder is het natuurlijk belangrijk om met de aak te varen! Dus als we met zijn allen zorgen voor veel vaarten, de avondvaarten in het seizoen en privé tochten met familie, bedrijf of club, kan de Korneliske Ykes II met trots het centrum van Heeg blijven sieren! Ook als het regent tijdens de avondvaart is het goed toeven aan boord. Het verhaal van de aak wordt verteld in het vooronder, het gastenverblijf.

 

aak-1

 

En u weet het: Er is altijd plaats voor nog meer enthousiaste vrijwilligers die het vak Palingaakzeilen willen leren!!!

Aanmelden kan bij de palingaak of via email hidden; JavaScript is required.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anje Kuik-Stuurwold