A.K. it Heechhus

1 november 2016

in It Heechhus

heechhusPROGRAMMA A.K IT HEECHHÛS NOVEMBER/DECEMBER 2016.

TEATER TSJA mei ‘BRÛZE EN SIEDE’.
ZONDAG 13 NOVEMBER om 15:30 uur.
ENTREE: €10,-.

Der is gjin lân op ierde wêr’t in bakje kofje sa wichtich is as yn Nederlân. Ek yn ús heitelân wurdt stéfêst om in oer as tsien in bakje dien. Maud Tiesinga ûntkomt net oan dizze gewoante as de nije buorfrou Hannah sûnder oankondiging del komt foar in bakje.
Wêr in gesellich bakje foar bedoeld is liedt dizze kofjebesite ta in machtspul. Hanna hat har eigen kopke yn de tas meinommen. En bringt Maud yn totale ferwarring mei har obserfaasjes fan de foarige jûn…
Totaal fan slach besiket Maud in ein te meitsjen oan de konversaasje. Wa is dy frou dy’t har begluurt? Hyltyd ûntstiet der in nije sitewaasje en telkens wer in nije machtstriid. Maud rekket har net kwyt. Wat wit Hanna allegear? En werom wol se in twadde kopke? Hoe krijt Hanna it yn fredesnamme foar elkoar om de oare deis op deselde tiid werom te kommen foar wér in kofjebesite… Is dit allinne foar de overhearlike kofje út de Aromaboy of skûlet der mear achter?

SINTERKLAAS INTOCHT.
ZATERDAG 19 NOVEMBER om 13:30 uur.

Helaas is de tijd in ons programmaboekje onjuist, in plaats van 14:00 uur, moet dit zijn 13:30 uur.
Hoor de wind waait door de bomen… welnu, de herfst is begonnen en dat betekent dat Sinterklaas zich aan het voorbereiden is op zijn komst naar Heeg. In zijn kasteel in Spanje zijn de pieten druk bezig alles klaar te maken voor de komende reis naar Heeg. Terwijl Sinterklaas op Amerigo door de hoge Spaanse bergen trekt, oefenen de pieten om handig en snel door de schoorstenen te roetsjen. Het duurt nog even maar op ZATERDAG 19 NOVEMBER 2016 zal Sinterklaas met de pakjesboot rond 13:30 aankomen op de Syl. Na de rondgang door het dorp spoed de goedheiligmanzich naar It Heechhûs alwaar de deuren om 14:15 open gaan voor het grote Sinterklaasfeest.

WINTERBINGO
VRIJDAG 2 DECEMBER om 20:00 uur.

Voor de 2e keer dit seizoen laten we de ballen weer rollen en wel op vrijdag 2 december!!
Zo vlak voor alle feestdagen staat gezelligheid bij ons voorop maar zijn er natuurlijk ook weer mooie prijzen te winnen!!

IDEA SINGS BEEGEES
VRIJDAG 9 DECEMBER om 20:00 uur.
ENTREE: €7,50

Een bijzonder project wordt u gepresenteerd deze middag: IDEA sings Bee Gees! Idea is een driemans formatie die buiten hun eigen repertoire, waarmee de show wordt ingeleid, de tijdloze nummers van de Bee Gees ten gehore brengt.
Wie aan de Bee Gees denkt, denkt aan dansen en aan kippenvel composities. Denkt aan de gebroeders Gibb met hun wereldbekende hits ‘More than a woman’, ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’ . Deze nummers komen absoluut voorbij deze avond! Maar ook de hits waar de Bee Gees wereldwijd bekend mee werden en hun oude sound zoals ‘Massachusetts,’ ‘Spicks and specks,’ ‘Words’ en ‘To love somebody’ worden ten gehore gebracht.

De samenstelling van dit trio is van dusdanig hoge kwaliteit, dat IDEA door zou kunnen gaan als DE tribute band van Nederland. Maar dat pretendeert de formatie absoluut niet. Verwacht geen ‘tribute’ of een aangepaste verkleed act; het trio IDEA geeft op hun eigen authentieke wijze uitvoering aan deze muzikale tijdloze pareltjes van composities!

!!!!! OPROEP !!!!! ARTIESTEN GEZOCHT !!!!!

Hebben jullie een bijzonder talent/nieuw muziekrepertoir of andere leuke act dan geeft de activiteitencommissie jullie de kans om dit op ons OPEN PODIUM te SHOWCASEN!
Wij willen opkomend en bestaande talenten van Heeg en omstreken de kans geven zich te presenteren aan ons publiek op zondag 2 april.

KORTOM, DIT IS JULLIE KANS OM TE LATEN ZIEN WAT JULLIE KUNNEN!!

Meld je zo snel mogelijk aan onder vermelding van naam, telefoonnummer, emailadres en talent/act.
Dit kan via ons emailadres: email hidden; JavaScript is required

Dan nog een bericht van de organisatie van het Filmhuis:

Dit seizoen is het filmhuis overgestapt van maandelijkse vertoning naar halfjaarlijkse. De belangstelling liep terug en de commissie heeft besloten alleen de goed bezochte film-eetarrangementen te blijven aanbieden. U kunt dus ook het filmfestival op de eerste zondag in maart 2017 (5 maart) weer verwachten!

Zondag 11 december 2016 
Film: Far from the madding crowd met eetarrangement
Aanvang arrangement 17.00 uur.
Aanvang film: 19.30 uur
Kosten arrangement €16,00, vrienden HH € 15,00
Kosten film € 6,00, vrienden HH € 5,00

Far From The Madding Crowd
Engeland rond 1870: Bathsheba Everdene (Mulligan) erft de boerderij van haar oom. Zij is een mooie, trotse vrouw met een onafhankelijke geest. Ze wordt door drie zeer verschillende mannen het hof gemaakt: Gabriel Oak (Schoenaerts), een schapenhouder, Frank Troy (Sturridge), een roekeloze sergeant en William Boldwood (Sheen), een welgestelde en wat oudere vrijgezel. Romantiek gemengd met harde werkelijkheid maakt deze film boeiend tot aan het einde toe.

Regie Thomas Vinterberg
Acteurs Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen
Genre DRAMA/SPEELFILM
Lengte 115 minuten