It Pikepoltsje

4 november 2016

in It Pikepôltsje

it pikepoltsjeWilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal? Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!

Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg
www.itpikepoltsje.nl

Reuzen en kabouters

Af en toe maken we een wandeling met de peuters en deze keer komen we terecht in het Heempark. Wie zitten daar op het hek ons op te wachten? Twee lieve kleine kaboutertjes en ze fluisteren ons in het oor dat we even verder moeten lopen, want daar is…een grote (vriendelijke) reus. Wat is die….groot! En wat liggen er veel mooi gekleurde blaadjes op de grond, kijk eens naar de bomen, ze worden al een beetje kaal. Het lijkt warempel wel herfst!
Zullen we op it Pikepôltsje ook kabouters en paddenstoelen maken en als we er dan blaadjes bij doen, wordt het vast heel mooi! Zo maken we samen een herfsttafel.
We luisteren naar het verhaal van kabouter Bim die zo verdrietig is, omdat hij alleen moet spelen, terwijl hij zo graag samen met een vriendje wil spelen. Hoe dat opgelost wordt, willen de kinderen u vast graag vertellen.
Daar hebben we de reus met zijn grote laarzen, grote beker en grote lepel. In de poppenhoek zijn wij de kabouters, die met kleine slokjes uit kleine kopjes drinken.

Wat hebben we nodig als de reus bij ons op bezoek komt, zullen we eens kijken welke spulletjes bij de reus horen en welke bij de kabouters?
Ook wel handig die reus op bezoek. Kabouter Bim heeft de bal op de kast gegooid en kan er niet bij, hij is te klein. Wie zou hem kunnen helpen? Hoor je de reus (stamp, stamp) en de kabouter (trippel, trippel) lopen?
Kijk nou eens, Puk heeft een lepel van de reus in z’n rugtas, past ie er wel in? En de lepel van de kabouter dan.
O, er heeft iemand met vieze voeten in de klas gelopen. Van wie zijn die voetstappen, van de reus of de kabouters? Zie je die voetstap onder de tafel, naast de kast, op de bank, op de tafel!!!! En achter de deur?

Anne Jan wordt deze maand alweer 4 jaar. Dat betekent dat hij de peuterspeelzaal gaat verruilen voor de basisschool en dat wij afscheid van hem moeten nemen. We hebben van je genoten Anne Jan, veel plezier op je nieuwe school!

Nieuwe peuters:
We mogen Jildou Cnossen, Charlotte Brouwer en Laurens Hettinga verwelkomen als nieuwe peuters.
Fijn dat jullie bij ons komen spelen! We wensen jullie een hele leuke tijd op It Pikepôltsje.

Uitspraken van Peuters
Juf freget oan Benthe of se ek in ruft oan hat. “Nee”seit Benthe. Juf sjocht even en seit; “do hast wol in ruft om”. “Nee” seit Benthe. Juf: “en wat is dit dan??” Benthe: “in luier”.