Duim omHEEG

23 december 2016

in Ingezonden mededeling, Verhalen

In mijn avontuurlijke jonge jaren, was liften het middel om van A naar B te reizen. Binnenland en kriskras door Europa.

Op de duurzaamheidsmarkt j.l.raakte ik in gesprek met Janke de Groot. Ze stelde voor, samen eens te liften vanaf de liftpaal aan de Skatting. Niet van A naar B, maar zoals bedoeld van Heeg naar Sneek en terug. Doel, de Leeuwarder markt en een lunchconcert aldaar. En, natuurlijk te ervaren hoe het liften zou verlopen.

Om 10.00 h.geposteerd bij de liftpaal. Regelmatig iemand die stopte,echter niet naar onze bestemming. Na enige tijd, een vriendelijke jongeman met de vraag,waar moeten jullie zijn? Ons antwoord, treinstation Sneek. Oh, dan maak ik wel even een ommetje! Arriva stond al gereed.

Op de gezellig drukke vrijdagmarkt eerst wat inkopen gedaan, daarna richting de Harmonie voor een (gratis) klassiek lunchconcert. De zaal werd, naast prachtige muziek, tevens gevuld met heerlijke geuren van door Janke gekochte kruiden. Overigens,iedere laatste vrijdag van de maand is er een lunchconcert in de Harmonie. Een aanrader! Wel reserveren.

Ca. 14.00 h.terug in Sneek naar de liftpaal aan de Kanaalstraat bij het station. En zie, al gauw was daar dorpsgenote Coby Andringa. Spontaan uitgenodigd,uitleg overbodig en bijna voor de deur gebracht! Wat ons betreft, missie liftpaal meer dan geslaagd. Dus…. Ontdek ook hoe LEUK & HANDIG liften is.

Klara Kuipers