Duim omHeeg

24 december 2016

in Verhalen

Liftverhalen

Eten in Sneek
“Gezellig, een etentje in Sneek! Met meerdere mensen waaronder ook twee dorpsgenoten die allebei vanuit een andere richting zouden komen, met eigen auto. Ik zou er naar toe gaan vanuit Heeg. Onze auto stond voor de deur maar dat zou dan de derde auto worden. En dan vanavond met drie auto’s achter elkaar terug rijden naar Heeg……. Nee, dat vond ik echt te gek, zeker nu we zo’n mooie liftpaal hebben. Dus daar stond ik bij de paal, rond een uur of 5 ’s middags. Ik kwam er al snel achter dat er rond dat tijdstip meer auto’s Heeg binnen rijden dan uitgaan. Desondanks duurde het niet lang voor ik een lift kreeg van een dorpsgenoot die ik nog niet kende. Erg leuk! Op de terugweg kon ik kiezen uit twee chauffeurs en, niet onbelangrijk, ik kon onbezorgd een wijntje drinken.”

Even een cadeautje halen
“Een cadeau voor mijn jarige echtgenote, eigenlijk moet ik even naar Sneek. Zal ik daar apart voor op en neer rijden of zal ik eens gek doen en bij die paal gaan staan? Het werd het laatste, maar eens kijken of een man van 61 ook wordt meegenomen. En ja hoor, een onbekende meneer uit Sneek stopte. Hij had net zijn schaatsen laten slijpen in Heeg. Logisch, dat kunnen ze nergens zo goed als in Heeg. In Sneek reden we langs de liftpaal bij het station. Die stond helemaal ingebouwd, was nauwelijks zichtbaar. Dus samen met de winkelier een liftbordje gemaakt voor de terugweg. Het bleek niet nodig want ik stond een paar seconden bij de liftplek en er stopte al een goede bekende. “

‘Nee, ik wil liften!’
Samen met mijn kleinzoon waren we aanwezig bij de officiële ingebruikname van de liftpaal. Niet veel later had hij een boodschapje te doen in Sneek, en wat is er spannender om dan te gaan liften? We waren heel snel weg, de eerste auto was raak.
Het liften vinden wij zo leuk, dat we inmiddels drie keer heen en terug naar Sneek zijn geweest. Van de 6 ritten zijn we 2 keer door bekenden meegenomen, zelfs een keer pal voor de deur uitgezet. Dus 4 keer door onbekenden, en dat is extra leuk.
Eén keer meegereden met een stel uit Gaastmeer, en zij willen ook zo’n lift paal. Ook een keer een lift van een man uit Hommerts, reed voor ons even om.

Heb je ook een leuk liftverhaal?
Mail het naar email hidden; JavaScript is required.

 

De laatste keer zijn we vanuit Sneek met de trein naar Leeuwarden geweest, en daar hebben we in de Harmonie het concert “Proud on Stage” bijgewoond. We waren pas rond 6 uur op het station in Leeuwarden, en we belden oma om te zeggen dat we wat later thuis zouden komen dan verwacht. Zal ik jullie ophalen, vroeg ze ons. Nou, dat wilde onze kleinzoon beslist niet.

En ondanks dat het op de weg rond half zeven een stuk rustiger wordt, waren we binnen 10 minuten onderweg naar Heeg.
Samen bespreken we naderhand de auto’s en de mensen die ons hebben meegenomen. Gewoon hele leuke ervaringen.
Misschien is een waarschuwing wel op zijn plaats: wanneer u per ongeluk wat te dicht bij de liftpaal wandelt, kan het zomaar gebeuren dat u in een auto wordt getrokken, en binnen een mum van tijd in Sneek staat.