Recept: Paddestoelensoep

24 december 2016

in Recepten

Verbeterde paddenstoelen soep.

Tijden geleden heb ik jullie een recept beschreven van een heerlijke paddenstoelen soep. Ja, de soep was prima, maar het zag er niet uit‼! Nu heb ik een ander recept gevonden…

Fruit in een pan boter met een klein gesneden uitje kort en zo’n 150-200 gram paddenstoelen. Dat mag van alles zijn. Het liefste een mix van verschillende soorten, maar met de kastanjechampignon heb je al een heleboel smaak in huis.

Na het licht fruiten draai je het vuur omlaag en laat het zachtjes pruttelen voor zo’n 2 tot 3 minuutjes. Je zult zien, dat de paddenstoelen vocht gaan afgeven. Daar komt je smaak vandaan‼

Doe er nu bouillon bij ( van mij mag je er gerust een blokje ingooien hoor) . Zorg dat je minimaal een halve liter soep hebt.

Serveer in zo’n mooi klein glaasje met een stukje stokbrood met of zonder kruidenboter.
Prima voorafje!