St Jozefschool Heeg

23 december 2016

in St. Jozefschool

St. Jozefschool Heeg wint Kinderboekenweek-prijs! Zowel in de Leeuwarder Courant als op Groot Sneek was onderstaande te lezen.

Heeg – De Kinderboekenweek is weer achter de rug. Het thema was ” Voor altijd jong” en omtrent dit thema is er van alles gebeurd op de scholen en in de bibliotheken, voorleeswedstrijden, opa’s en oma’s die kwamen voorlezen, rollatorraces…etc. De bibliotheken in Fryslân hadden dit jaar het Lang zullen we LEZEN pakket ontwikkeld voor de basisscholen. Naast een opdrachtenboekje voor elk kind werd er in elke klas die meedeed aan Lang zullen we LEZEN, een grote klassenposter opgehangen. De kinderen moesten een zelfportret maken waarop ze tientallen jaren ouder zijn en dit plaatje op de grote klassenposter met 25 vakjes plakken. De poster moest vervolgens ingeleverd worden bij één van de bibliotheken in Fryslân. Uit alle ingeleverde klassenposters is een provinciale winnaar getrokken, en dat is de St. Jozefschool uit Heeg met groep 5/6. De prijs is een bezoek van een schrijver aan de winnende klas. En dit zal Dolf Verroen zijn.. 15 december komt hij naar de St-Jozefschool om groep 5/6 te bezoeken. Hoe super is dat! De kinderen zijn nu druk bezig om boeken van deze schrijver te lezen zodat ze hem hierover van alles kunnen vragen.

Welkom in groep 1: In groep 1 heten wij Marrit, Lieke, Frederique en Vela van harte welkom!! Wij wensen jullie een heel fijne, interessante en leerzame tijd op de Jozefschool toe.

Sint Maarten: Vele lichtjes schenen door de prachtige lampionnen! Hiermee liepen de kinderen vol trots door de kerk en zongen de St Maarten liedjes.  De lichten van de kerk gingen even uit zodat alle lampionnen konden schitteren in het donker. Daarna mochten er kinderen naar voren komen om voor in de kerk een liedje te zingen. Ook werd door Pastoor van der Weide de vraag gesteld, wat de hoogste toren van Nederland is en dat daar de afbeelding  van St maarten op staat. Ja en welke toren is dat…..?  Pastoor van der Weide vertelde ook dat Sint Maarten een geeffeest is. Want dat is wat Martinus deed.  De kinderen speelden het verhaal van ridder Martinus na en daarna werd nog een mooi lied gezongen over delen.  Het was een prachtig gezicht al die blije kinderen met mooie lampionnen die hun lichtjes lieten schijnen. Daarna mochten de kinderen langs de deuren……………

Verloting Jozefmarkt en bedanken! Nog niet alle prijzen van de verloting op de Jozefmarkt zijn opgehaald. Mocht u nog lootjes hebben en u heeft prijs, kom deze dan gerust bij ons op de Jozefschool ophalen. Wij willen bij deze ook nog Ferdi Draaisma als voorzitter van de Jozefmarkt commissie bedanken voor zijn betrokkenheid en inzet.

Uitslag loterij Jozefmarkt

 

Een heerlijk begin van de dag. Ook dit jaar deden we mee met het Nationaal Schoolontbijt. Het was een gezonde, lekkere én gezellig start van deze doordeweekse schooldag.

 

Kanjertraining voor het team op de Jozefschool. Met het voltallige team hebben we de Kanjertraining gevolgd. Het waren 2 inspirerende, leerzame en bijzondere dagen. We hebben vele inzichten gekregen in de omgang met elkaar, in gedrag (ook dat van onszelf) en handvatten gekregen om hier op een professionele en passende manier mee om te gaan. We hopen dat u net zo enthousiast en geïnspireerd zult zijn na het bezoeken van de ouderavond op donderdag 15 december a.s.

Kerst vieren met de Jozefschool. Op donderdag 22 december viert de St. Jozefschool het kerstfeest. ’s Morgens vieren we dit deels in de kerk en deels op school in de groepen. ’s Middags en ’s avonds is er een speciaal programma voor jong en oud. De kinderen eten op school en gaan daarna met hun familie langs een sfeervol lichtjes-pad. Bij het ochtend-deel bent u van harte uitgenodigd om dit met ons mee te vieren in de st. Josephkerk. De kinderen van groep 1 tot en met 4 zijn daar van 9 tot 10 uur bij een kerstvoorstelling op basis van het traditionele kerstverhaal. De groepen 5 tot en met 8 zijn er van 10.30 tot 11.30 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

Gedichten.Tijdens de taallessen zijn wij ons gaan verdiepen in gedichten. Als eindopdracht mochten we zelf een gedicht maken. En er viel ook een prijs te winnen. De opdracht was: schrijf een spannend gedicht. Prijs winnaars zijn geworden Iris en Kyle!

Gedicht van Iris (groep 5)

 

De nacht

Het is middernacht

De sterren staan op volle pracht                                                           

Ella hoort voetstappen                                            

En wat te happen

Ze gaat uit haar bed

Daarna begint het

Ze doet de deur open

Daarna begint ze te lopen

Wat is het eng

Wat ik breng

Daar loopt die man

Met een tang

Wie is die man, groot en knap?

Het is haar pap!

 

Gedicht van Kyle (groep 6)

Ik lig in de Stig

Met een big

Ik hoor een geluid

Met een knoflookbuik

Ik kijk vampiers

En een stier

Klier in een bier

 

Spelletjes spelen op het plein. Afgelopen weken zijn de buurtsportcoaches Hilde en Bernard op onze scholen geweest om samen met de leerkrachten spelletjes voor op het plein te introduceren. Om zo samen veel spelletjes tijdens de pauze te kunnen doen.

Wij wensen iedereen gezellige kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!

Kinderen en team St-jozefschool