Stichting Kinderopvang Friesland (SKF)

23 december 2016

in Ingezonden mededeling

Vanaf 1 januari 2017 valt de peuteropvang onder de wet Kinderopvang en gaat de Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) de peuteropvang verzorgen in de gemeente Súdwest-Fryslân.
Ook it Pikepôltsje in Heeg valt dan onder het SKF. Mocht u als ouder interesse hebben in peuteropvang bij it Pikepôltsje dan verwijzen we u graag naar de website van SKF.

Een aantal veranderingen zijn de openingstijden (van 3 uur naar 3,5 uur). De leidsters bij de peuteropvang informeren u daarover. Daarnaast zijn er twee professionele krachten aanwezig als er meer dan acht kinderen zijn. Verder blijft it Pikepôltsje de peuterspeelzaal, die het altijd geweest is.

Hoe kunt  u uw kind aanmelden voor it Pikepôltsje?U kunt zich aanmelden via de website van Stichting Kinderopvang Friesland via www.kinderopvangfriesland.nl; vervolgens klikt u op het kopje “peuteropvang” en klikt u in het linker menu op het kopje “inschrijven”. Door het inschrijfformulier in te vullen, ontvangen wij de nodige gegevens van u en kan de plaatsing van uw kind worden verwerkt. Zodra het betreffende LRK (landelijk register kinderopvang) nummer van de peuterlocatie bekend is, ontvangt u deze van ons doormiddel van een e-mail.

Het LRK nummer heeft u nodig bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag. Let op: de belastingdienst heeft enige verwerkingstijd nodig dus wij adviseren u de aanmelding bij voorkeur zo spoedig mogelijk in orde te maken zodat u tijdig de toeslag van de belastingdienst ontvangt. Via de website www.toeslagen.nl kunt u de toeslag aanvragen. In de meeste gevallen zijn de kosten voor ouders lager dan de contributie die voorheen betaald moest worden.