Dorcas Voedselactie 2016

29 januari 2017

in Goede doelen

Het is alweer een tijdje geleden, maar vrijdag 4 en zaterdag 5 november stonden we weer met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers in de COOP voor de voedselactie van Dorcas.

Wij hebben maar liefst 70 dozen met producten kunnen vullen! Deze zijn naar het verzamelpunt in Tersoal gebracht en van daar uit zijn ze naar Andijk gegaan waar er voedselpakketten van zijn gemaakt. De voedselpakketten zijn deze keer naar de allerarmsten gegaan in Oost-Europa en Afrika. In die landen heeft Dorcas contact met de plaatselijke hulpverleners die precies weten waar de allerarmsten wonen. Zo komt het voedsel terecht bij diegenen die het het hardst nodig hebben. De pakketten worden uitgedeeld als aanvulling op de structurele hulp die Dorcas biedt.

Dorcas doet meer dan alleen maar de voedselactie. Dorcas werkt al jaren samen met bedrijven, kerken en particulieren om op verschillende manieren de situatie van de allerarmsten in de wereld te verbeteren. Ook in Heeg is er een depot van Dorcas waar altijd goederen (o.a. kleding en boeken) gebracht kunnen worden. Dit is bij Sietske Bakker! Overigens werkt Dorcas ook in Nederland door o.a. voedsel te geven aan de voedselbanken.

Jarenlang hebben Teade en Klaske Grondsma deze actie in Heeg georganiseerd. Dit jaar mocht ik het stokje overnemen (en volgend jaar samen met mijn man Pieter Jukema). Teade en Klaske: heel erg bedankt voor wat jullie voor de voedselactie van Dorcas hebben gedaan! Jullie hebben deze actie naar Heeg gehaald en er een groot succes van gemaakt! Ook alle 22 vrijwilligers bedankt die een aantal uren voor de actie in de winkel hebben gestaan. Door jullie enthousiaste inzet hebben we die 70 dozen kunnen vullen! En ook Richard Langeland van de COOP heel erg bedankt voor alle hulp die we van je hebben gekregen!

Ook dit jaar staan we weer met de Dorcas voedselactie in de COOP. Lijkt het je ook leuk om eens als vrijwilliger mee te doen (kan ook als maatschappelijke stage!), neem dan gerust contact met mij op.

Hartelijke groeten, Marianne de Haan