Duim omHeeg

29 januari 2017

in Ingezonden mededeling

De jongste lifter van Heeg

In december gingen Janke en Dorine op bezoek bij de jongste lifter van Heeg. Met een doos oranjekoek belden wij aan bij Marwan. Marwan is zeven jaar en zit op de Jozefschool. Samen met zijn opa Dick is hij al vier keer liftend op en neer naar Sneek geweest. Dat wil dus zeggen acht keer. Iedere keer werden zij snel meegenomen. Eén keer zat de auto eigenlijk al vrij vol, maar mochten zij toch meerijden. Het leukste aan het liften vindt Marwan dat je iedere keer weer bij andere mensen in de auto zit.

Marwan gaat nooit alleen liften, maar iedere keer samen met zijn opa. En dat is natuurlijk wel heel belangrijk: kinderen moeten niet zelf gaan liften. Kinderen liften alleen met een volwassene!

Staat er eigenlijk wel eens iemand bij de paal?

“Loopt het een beetje? Ik vind het een heel goed initiatief hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik ben er helemaal voor. En ik wil natuurlijk zeker wel iemand meenemen, maar staat er eigenlijk wel eens iemand bij die paal?”

Jazeker! Er wordt regelmatig gelift, maar wij horen dat mensen steeds heel snel meegenomen worden. Daardoor staan ze meestal niet langer dan een paar minuten bij de paal. Wij hebben zelfs verhalen gehoord over mensen die de liftplek niet eens haalden, omdat ze lopend ernaartoe al een lift kregen aangeboden!

De oudste lifter van Heeg

Bent u de oudste lifter van Heeg? Of kent u de oudste lifter van Heeg? Laat het ons weten op email hidden; JavaScript is required. Wij komen graag langs met een eigengebakken kruidkoekauto om uw verhaal te horen!

Lifttip: Ook liften met de pakesizzer? In de voorjaars-vakantie (21-24  feb.) is de entree bij Friese musea gratis voor kinderen op vertoon van hun pake of beppe. Meer info: www.museum.frl