Nieuws van SSS Heeg

28 januari 2017

in SSS Heeg

Pietenles

Dinsdag 29 woensdag 30 en donderdag 1 december stonden de gymlessen in het teken van Sinterklaas en zwarte piet. Zoals ieder jaar hadden de kinderen er op gerekend dat de zwarte pieten weer langs zouden komen. Maar helaas ze kwamen niet! Wel gingen de jongste kinderen, op verzoek van zwarte piet, oefenen om het fel begeerde pietendiploma te halen. Wie weet kunnen ze zwarte piet nog eens helpen met:

– pakjes in de schoorsteen gooien
– over de nok van het dak lopen
– koprollen
– van dak naar dak springen
– door de schoorsteen klimmen

En nog veel meer!

Er werd heel hard geoefend en alle kinderen hebben dan ook het pietendiploma gehaald! Ook kregen de kinderen nog een heerlijke traktatie. Zwarte piet had wel een zak vol lekkers gebracht!
Voor de oudste kinderen was er de zwarte-pieten-hindernisbaan, met zwaaien, klimmen, klauteren enz.. Voor de jongensgroep was er ook nog de zwarte pieten stormbaan! Wat een succes allemaal en wat waren de kinderen fanatiek!
Aan het einde van de lessen zat iedereen uitgeblust aan de kant en werden de kinderen nog getrakteerd op wat lekkers uit de zak van zwarte piet!

 10 december 2016: Fundag – Lemmer

Op deze zaterdag hebben 44 jongens en meisjes van de gymgroepen van onze vereniging meegedaan aan de fundag in Lemmer. Dit is een wedstrijd over drie onderdelen: lange mat, sprong, brug voor meisjes en lange mat, sprong, rekstok voor de jongens.
Daarnaast is er een fungedeelte met klimmen, klauteren, tumblingbaan enz., waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven en veel plezier hebben! Ook wordt er de kinderen een dansje geleerd, dat ze, voor de prijsuitreiking, aan het publiek mogen laten zien. Erg leuk!
Dan de prijsuitreiking, erg spannend voor de kinderen! Maar iedereen heeft een zilveren medaille gewonnen en ook zeker verdiend! Iedereen heeft aan de jury, zo netjes mogelijk, laten zien wat hij/zij kan. De jury toonde direct na de oefening het behaalde cijfer. De cijfers van onze leden waren erg goed!

In elke leeftijdscategorie en niveau was natuurlijk wel een echte kampioen en die mochten op het ereschavot staan en kregen een gouden medaille!
Voor onze vereniging waren dat maar liefst 4 kampioenen:

Lidewei Jukema
Roos Spitters
Marrit Arema
Ayanne de Jong

Een zeer geslaagde en sportieve dag in lemmer, met vooral veel plezier!

Dit waren de eerste wedstrijden van het turnseizoen.

De komende maanden is er iedere zaterdag wel een turnwedstrijd waar meisjes en jongens van S.S.S. aan deelnemen. Er wordt dan ook, serieus en met veel plezier, hard getraind door de turners en turnsters.
In juni is de onderlinge wedstrijd waar alle leden van onze vereniging aan meedoen met uitzondering van de kleuters en de damesgroep.

Naast de wedstrijd zijn er ook nog andere activiteiten. Dit jaar gaan we ook weer optreden tijdens Heechspanning en in november staat een uitvoering op het programma met het korps Crescendo!
U ziet het bij S.S.S. kunt u op vele verschillende niveaus aan gymnastiek/turnen doen. Kom gerust eens langs om te kijken of doe een proefles mee. Van harte welkom in de gymzaal van It Heechhûs!!

De lestijden zijn:

Dinsdagmiddag
14.45 – 15.45 meisjes – groep 3 basisschool

Woensdagmiddag
14.45 – 15.45 kleuters (j/m) – groep 1 en 2 basisschool
15.45 – 16.45 meisjes – groep 4 basisschool
16.45 – 18.00 meisjes groep 7 en 8 basisschool + jongens selectie De trainingen worden gegeven door Rimmer en Antje Abma

Donderdagmiddag 
14.45 – 15.45 meisjes groep 5 en 6 basisschool
16.00 – 17.15 jongste meisjes selectie 17.15 – 18.15 Jongens vanaf groep 3 basisschool De trainingen worden gegeven door Rimmer en Antje Abma.

Donderdagavond
18.15 – 20.00 oudste meisjes selectie+ recreatie 12+

Trainingen worden gegeven door Rimmer Abma en Antje Wiersma.

20.00 – 21.00 dames Body Fit vanaf 18 jaar. Deze training wordt verzorgd door Hennie Jellema.

Groeten,
Bestuur en leiding SSS