St Jozefschool Heeg

29 januari 2017

in St. Jozefschool

Leeuwarder Courant:

 

 

Sfeervol lichtjespad brengt jong en oud van de St Jozefschool in de kerstsfeer

 

Na een heerlijk buffet vertrok de jeugd met hun ouders langs de aangegeven route. Op het schoolplein wenste de kerstman hen nog een behouden tocht, waarna een ieder veilig op pad kon gaan. Onderweg troffen ze mooie kerstmuziek, warme chocolademelk, lekkere kerstkoekjes en chocolaatjes, een ‘extreme Home Alone’ en vele kerstfiguren aan. Bij alle kerstfiguren konden ze een kaars met een letter vinden die ze op hun flyer konden invullen, samen vormden deze letters een kerstwens voor de donkere dagen voor kerst. Op hun zoektocht naar Jozef en Maria passeerden de kinderen de drie wijz(v)en uit het Oosten, twee kerstengelen met een blijde boodschap, trekzak-spelende herders en twee herauten van de keizer, maar kwamen ze en passent ook nog een heuse ijskoningin en twee kerstbomen tegen die hen een sneeuwdans leerden. ’s Ochtends in de kerk had een ieder al kunnen genieten van het kerstverhaal met zang, opgevoerd door een groep talentvolle moeders. Al met al een warm en sfeervol begin van de kerstvakantie, vooral te danken aan de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers.

Kleutergeleuter

Speelgoed van Sinterklaas gekregen heeft iets magisch en kan bijzondere zaken verrichten. Tijdens een demonstratie vertelt een kind trots: ‘…en deze kan ook achteruit skiten!’

Tijdens het vertellen van het kerstverhaal komt deze vraag naar voren: Juf, Jozef en Maria, zijn die al dood?’ Ik reageer met: ‘Tja, het is wel heel lang geleden hè?’ Vertwijfeld reageert de kleuter: ‘Maar die baby is toch niet dood?’ Waarop een ander zegt: ‘Nee! Jezus leeft!’ Hierop wordt gereageerd: ‘Nee joh! Die is allang uitgestorven!’ En vervolgens gaat het gesprek verder over dino’s…Een kleutergesprek volgen is voor snelle en grote denkers!

Fijn zelf een boekje lezen! Met een ernstig gezicht wijdt een vierjarige zich declamerend aan deze schone taak: ‘Heel lang geleden was er een kindertje geboren in Maria zijn buik…’

Op het plein vindt een kleuter een deel van een ritssluiting: ‘Kijk juf, iemand heeft z’n gulp verloren.’

‘Juf, mogen wij de klas vegen?’ Natuurlijk wordt hierop bevestigend en prijzend gereageerd. Terwijl ik in de gang help met het opruimen van de blokken, hoor ik groot enthousiasme tijdens de schoonmaak in het lokaal. Wanneer ik poolshoogte ga nemen, zie ik vier jongedames met schuursponsjes, drijfnatte aanrechtdoekjes en een afwasborstel in de weer. De tekenborden en tafels glimmen dankzij een kleddernat oppervlak en er zal net met een afwasborstel aan het poppenhuis worden begonnen. Trots wordt mij meegedeeld dat alles prachtig glanst en terwijl we plaatsnemen in de kring bespreken de dames de aan zekerheid grenzende mogelijkheid dat ze met deze poetsactie wel een sticker hebben verdiend! In een kleutergroep verveel je je nooit.

Dolf Verroen in groep 5/6

Donderdag heeft groep 5 en 6 bezoek gehad van kinderboekenschrijver Dolf Verroen. De kinderen hadden deze prijs gewonnen omdat ze de mooiste poster hadden gemaakt tijdens de Kinder-boekenweek. Deze actie was georganiseerd door de bibliotheken van Fryslân.

Dolf heeft voorgelezen in de groep, en de vragen van de kinderen beant-woord. Aan het einde van de ochtend kon iedereen een handtekening krijgen van Dolf of een kort verhaaltje in een meegenomen boek. Het was een leuke en leerzame ochtend.

In het Sneeker Nieuwsblad van 21-12-2016 werd er ook nog een artikel geplaatst.