Nieuws van SSS Heeg

8 maart 2017

in SSS Heeg

Zaterdag 14 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap in Lemmer voor de niveaus D2 t/m D4. Van onze vereniging hebben hier aan mee gedaan: Femke de Jong en Brecht Renema pupil 1 niv. D2., Rebecca v/d Sande, Kyra Riemersma en Amarens van Netten pupil 2 niv. D3.

In de eerste wedstrijd in een groep van 15 turnsters kwamen Brecht en Femke in aktie. Brecht turnde een keurige wedstrijd maar viel niet in de prijzen. Femke turnde een prima wedstrijd werd zelfs 1e op de brug. Maar helaas op de balk vergat ze een onderdeel wat haar 2 punten kostte en nog een val van de balk wat haar ook een punt kostte. Toch eindigde Femke nog op een prima 5e plek, net geen medaille er waren 4 medailles te verdelen in deze groep.
Rebecca, Kyra en Amarens turnden in de 3e wedstrijd deze dag, in een groot deelnemers veld van 25 turnsters. Wat deden deze meisjes het goed er werden weinig fouten gemaakt en ze voerden de oefeningen keurig uit. Amarens viel niet in de prijzen. Kyra mocht de 4e prijs in ontvangst nemen en Rebecca de 5e prijs.
De volgende plaatsingswedstrijd voor deze meisjes is op 18 maart weer in Lemmer!

Zaterdag 21 januari was de 1e wedstrijd voor Siv v/d Kaaij en Thialda Visserman zij turnen dit jaar voor het eerst in de keuze oefenstof niv. H. Beide meisjes hebben geturnd wat ze konden maar vielen niet in de prijzen.
In de 2e wedstrijd turnden Ilona walinga, in de categorie pupil 1 niv. D1. en Iris wijbenga pupil 2 niv. D1. Ilona turnde op alle toestellen erg goed en maakte geen fouten. Op balk werd ze zelfs 2e! Ilona zat in een groep met erg sterke turnsters, die ook een paar uurtjes meer trainen dan Ilona. Ilona eindigde op een prima 4e plek net geen medaille.
Iris Wijbenga turnde ook goed in haar groep. Op vloer vergat ze een onderdeel wat haar 2,30 pnt koste en ze had een val van de balk. Op sprong was ze 2e, prima! Helaas viel Iris ook buiten de prijzen.
Deze meisjes hebben de volgende wedstrijd op 18 maart in Sneek.

Zaterdag 21 januari was er voor Jelmer, Luca, Its en Bo de 1e plaatsingswedstrijd, van 3 die meetellen voor het F.k, in Stiens. Als eerste moest Luca deze dag in actie. Het was Luca zijn eerste wedstrijd op niv.14 in de categorie Instap. Luca turnde een prima wedstrijd en viel met een 5e plaats maar net buiten de prijzen. Bo moest daarna in de categorie Benjamin niv. 13. Ook Bo turnde een prima wedstrijd en was met een 4e plek erg goed op dreef.
Tot slot moesten Jelmer en Its in de laatste wedstrijd aantreden.
Ook deze beide heren turnden zeer stabiel in de categorie Instap niv. 12. Jelmer mocht aan het einde van de wedstrijd de hoogste trede op het ereschavot beklimmen. Its belandde buiten de prijzen.

Zaterdag 28 januari had Baukje Wijnja haar 1e wedstrijd in Assen. Dit is een plaatsingswedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Baukje turnt in de 3e divisie. Een erg hoog niveau. Baukje had in haar groep ook veel turnsters die een paar uurtjes meer trainen dan haar. Baukje startte haar wedstrijd op vloer waar ze een prima oefening turnde. Als 2e had ze sprong ook die ging prima. De brug ging iets minder goed. De balk ging ook goed. Baukje viel niet in de prijzen en heeft zich ook niet geplaatst voor het N.K.

Zaterdag 4 februari hadden de jongste meisjes de 1e plaatsingswedstrijd voor het F.K. in Oudehaske. Van onze vereniging deden hier aan mee Yeldau Roukema pre instap 1 niveau D4. Daisy v/d Sande, Angelina Huitema en Ilya Riemersma pre instap 2 niveau D4. Mare van Wijk instap niveau D3.
Als eerste mocht Yeldau in actie. Wat heeft ze keurige oefeningen laten zien op vloer, sprong, brug en balk. Dit resulteerde dan ook in een 1e prijs en ze mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

In de 2e wedstrijd van de dag mochten Daisy, Angelina en Ilya laten zien wat ze konden. Dit deden de meisjes dan ook keurig. Helaas vielen Angelina en Daisy buiten de prijzen. Ilya mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Zij werd 3e , een prachtig resultaat!
Mare kwam als laatste in actie in de 4e wedstrijd van de dag. Mare turnde ook keurig haar oefeningen en kan ook zeer tevreden zijn over haar wedstrijd! Mare viel helaas ook buiten de prijzen.
De 2e plaatsingswedstrijd voor deze meisjes is op 25 maart in Sneek.

Riemer Durk Krol en Arjen Hofstra turnden op 4 februari in Joure een wedstrijd in de turncompetitie van Noord Nederland. De mannen turnen in de keuze oefenstof op niv. 9 en waren beide goed in vorm en turnden subliem! Arjen werd 1e en Riemer Durk 2e een prachtige prestatie!!

Zaterdag 18 februari hadden Anna Bergstra jeugd niv. F, Daimy Nieuwenhuis en Marrit Louwsma, junior
niv. E en Baukje Wijnja senior niv. C de 1e plaatsingswedstrijd voor het F.K. in Leeuwarden.
Anna Bergstra en Baukje Wijnja vielen ondanks een goed geturnde wedstrijd helaas buiten de prijzen.
Daimy Nieuwenhuis en Marrit Louwsma turnden een hele goede wedstrijd! Daimy eindigde dan ook als 1e en Marrit mocht de 2e prijs in ontvangst nemen!