Nieuws vanuit Talma State

9 maart 2017

in Talma State

Update van het “nieuwe” Talma

De 41 nieuwe appartementen bereiken het afbouw stadium. De puntjes op de “i” voor het fijnere werk. Vloeren leggen, aftimmeren en schilderen. Installatie van de nieuwe lift en keukens, etc. Tot op heden heeft de bouw weinig hinder onder vonden en ligt het goed op schema.

Elkien verwacht na Pasen de woningen op te leveren waarna ze direct verhuurd worden.
Eind april verwachten we de eerste bewoners weer in Heeg te mogen ontvangen in hun nieuwe woning op een vertrouwd plekje dat nog steeds als thuis voelt. Uiteraard zal dit eerst ook even wennen zijn. Niet alleen de woning is anders, we verwelkomen ook veel nieuwe bewoners. Hierin is de balans mooi half om half verdeeld. Begin januari hebben de bewoners die er gewoond hebben hun woning naar voorkeur toegewezen gekregen. De 20 woningen die overbleven zijn deels al toegewezen aan mensen van de wachtlijst die zich vervolgens actief hebben ingeschreven. Deze toewijzing is uitgevoerd op basis van inkomenscriteria, want het betreft een sociale huurwoning, en op de mate van zorg. Daarna is gekeken naar de inschrijf duur.
Patyna en Elkien hebben hun best gedaan om dit correct te laten verlopen. Zij hopen alle woningen bij oplevering direct te kunnen verhuren.

Ook is er een begin gemaakt met de voorbereidingen voor de verbouwing van ons restaurant “De Fûke”.
Binnenkort is er een “kijk/meet-moment”. Tijdens dit moment kunnen “oud” bewoners en personeel de ontwikkelingen van de nieuwbouw met eigen ogen aanschouwen.

 Welzijn

Terwijl er op de bouw stevig wordt doorgewerkt gaan de activiteiten in Talma State gewoon door.
Breicafé, Bingo, Zanguurtje, Luxe broodmaaltijd, Gymnastiek, Spelmiddag, Borreluurtje, Creatieve middagen etc. Voor ieder wat wils binnen de muren.

26 januari jl hebben we tijdens de herdenkingsbijeenkomst stil gestaan bij de bewoners die het afgelopen jaar zijn overleden. In verband met de verbouwing van ons restaurant was deze bijeenkomst dit jaar in de Ichtuskerk. Er zijn gedichten voorgelezen, muziek gespeeld, we hebben gezongen, onze gedachten laten gaan tijdens de overdenking. Wat een bijzondere bijeenkomst.

Vrijdagmiddag 17 februari konden we onze gedachten ook even terug laten gaan. We hebben de film gezien welke gemaakt is tijdens de boottocht op 5 september jl.

Zaterdag 18 februari was er de mogelijkheid om naar de toneelavond in Oudega te gaan. Vanuit Team Welzijn werd het vervoer geregeld voor diegene die zich hadden opgegeven. Wat een leuk initiatief. Een ouderwets avondje lachen.

Met een hartelijke groet vanuit Talma State,

Gelbrig