Bridgeclub Heeg

10 april 2017

in Bridgeclub Heeg

Bridge… Een spel van inzicht, vaardigheid, bluf en bedrog… een denksport, maar hoe denken bridgers eigenlijk? Kortweg gezegd: geen peil op te trekken!

Door de talloze misverstanden, enorme blunders en gemiste kansen, moet het haast wel zo zijn dat de ’harde schijf’ van een gemiddelde bridger een warboel is en dat je brein af en toe gereset moet worden… Maar hoe doe je dat?

Bridgen is goed voor je brein, en om je brein scherp te houden is bewegen heel belangrijk. Tenminste als we de media mogen geloven… Of je nu wandelt, fietst, tennist, je afpeigert in de sportschool het is maar waar je je prettig bij voelt. Er doen best veel clubleden aan een vorm van bewegen om het brein te resetten…Er zijn zelfs diehards die – met verwarming in de handschoenen! – in de vrieskou op de fiets naar andere bridgeclubs gaan. Ook zie je vaak een dame op de fiets door Heeg racen op weg naar…? Ze laat zich ook vaak door manlief ergens halverwege uit de auto zetten om naar huis te lopen… Weer anderen lopen met stokken en ondergetekende draait met plezier een aantal keren per week circuitjes krachttraining bij Curves in Sneek, om daar de ‘Wall of Fame’ te halen.

Zelfs op een middagje thuisbridge moeten we ons brein af en toe resetten en dan kan het zo maar gebeuren dat Lonny, Lida, Tjitske en ik op de grond de yoga pose ‘de plank’ aannemen. Je krijgt er sterke spieren van, dat wel… maar of je er beter door gaan bridgen…? Door al die lichamelijke inspanning maakt je lichaam endorfine aan, een stofje wat je een soort geluksgevoel geeft. Het brengt je in de winning mood en ga je gokken. Dat kan soms goed uitpakken en sta je een avond at the top, maar eindig je voor het zelfde geld helemaal down under…

Stand donderdag 16 maart

 

Mariet Swart