St.Jozefschool Heeg

10 april 2017

in St. Jozefschool

Carnaval 2017

Die ochtend was er direct al een carnavals sfeertje op de Jozefschool Kinderen,  juffen en de meester kwamen verkleed naar school. Er was een opening in het speellokaal.  Met het dansen en hossen op de bekende carnavals-krakers. Daarna gingen we terug naar de eigen groep om toch nog maar wel even aan  het werk te gaan maar dan met het thema: carnaval. Om 13.00 brak het feest echt los samen met ouders en pake’s en beppe’s. Het was weer super gezellig. De Jozefschool in Heeg kreeg ook voor een dag een andere naam die door de kinderen is gekozen namelijk de:  De Dab-s-Cool! Vooraf mocht ook  iedereen zijn/haar stem uitbrengen tijdens de Prins/Prinses Carnavalverkiezing.Deze werd uiteindelijk gewonnen door Prinses Isabelle de 1ste!! De dag werd afgesloten met het uitreiken van vele prijzen, optredens en natuurlijk de polonaise. Met Alaafse dank aan DJ Christiaan Kiewiet en aan de Carnavalscommissie!!

Voorbereiding Eerste Communie

De komende weken komt onze nieuwe pastor, dhr. Foekema wekelijs naar onze school om 5 kinderen uit groep 4 voor te bereiden op de eerste Communie. De eerste communie is op zondag 14 mei a.s. Tijdens de Palmpasendienst worden de communicanten in de Josephkerk voorgedragen.

 Week van de BMS

Afgelopen week was het de Week van de BMS met als thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’. Tijdens de Open Dag op woensdag waren alle ouders welkom en aan het einde van die week hebben we deze afgesloten met een viering in het speellokaal. In de school is de winterboom veranderd in een wensboom waarin de kinderen een wens of een goede gedachte hebben opgeschreven. Groep 1/2 heeft een klapdeur omgetoverd tot wensdeur. Alle kinderen hebben ook de BMS-krant meegekregen. Hierin is te zien en te lezen waar wij en de BMS voor staan.

Jeugd-EHBO voor groep 8

Elke dinsdagmiddag worden er Jeugd-EHBO-lessen gegeven aan groep 8. De praktijklessen worden gezamenlijk met It Wraldfinster gegeven. Bij de praktijklessen worden we ondersteund door vrijwilliger, Mirjam Klein, van de plaatselijke EHBO-vereniging.

Spaanse stagiaire in groep 1/2

Lavinia Arriaza Olvera  komt als uitwisselingsstudente vanuit Spanje stage lopen in groep 1/2. Ze is tot 25 mei 4 dagen in de week bij ons op de Jozefschool. We hopen dat ze een heel fijne en vooral leerzame ervaring bij ons zal opdoen!  (En dat geldt natuurlijk ook voor ons)

Gezamenlijke project KUNST

We volgen twee weken het educatieve kunstproject van www.kunstweken.nl. Dit betekent dat we per klas een kunstenaar uitgekozen hebben, waarvan we op onze eigen klassenwebsites lessen gaan volgen met als einddoel dat ieder kind een eigen kunstwerk op eigen niveau maakt als een echte kunstenaar!! Naast deze lessen zullen er ook kunstenaars uit de eigen omgeving worden uitgenodigd voor gastlessen.

De diverse groepen van It Wrâldfinster en De Jozefschool zullen gedurende dit project een aantal keren samen optrekken, elke groep op zijn eigen wijze. Ook hebben we een gezamenlijke spelletjesmiddag ! U hoort en ziet hier later meer over…