De Veer van Linda Nagelhout

5 mei 2017

in De Veer

Hallo!

Ik ben dus de andere Linda, die van De Watersport! Geboren te Sneek op 29 augustus in 1979. We woonden in Woudsend, in het witte huisje naast de molen. In 1986 zijn wij verhuisd naar Heeg waar mijn ouders De Watersport overnamen van Theo en Truus Ruiter. Samen met mijn zusje Ellen en mijn ouders gingen wij veel op vakantie en hebben we een mooie tijd gehad.

Na mijn basisschool in Heeg ben ik naar Sneek gegaan naar de St. Jozef Mavo, die in het tweede schooljaar ging fuseren met de RSG en daar heb ik dus de Mavo ook afgerond. Daarna ben ik naar de Friese Poort mode – handel gaan doen, en heb toen ook stage-gelopen bij Doldrums. Overdag bij Johan en Carla aan het werk en ’s avonds bij mijn ouders in De Watersport.

In die tijd werd mijn moeder ernstig ziek en is toen ook overleden. Het werd mij al snel duidelijk dat ik samen met mijn vader De Watersport wel voort wilde zetten en zo is het ook gegaan. Op mijn 19e ben ik gestopt met mijn opleiding mode – handel om volledig mee te gaan werken in de zaak. Daarnaast werkte ik ’s winters bij mijn neef in Marco’s Eetcafé.

In 2008 heb ik samen met Sybout Jaasma de exploitatie overgenomen. Sybout werkte toen al ruim 15 jaar bij De Watersport. Op deze manier kon mijn vader Herro het rustiger aan doen en meer tijd besteden aan zijn grote passie, reizen. Helaas is ook mijn vader in 2010 overleden. De laatste jaren van zijn leven heeft hij ontzettend veel gereisd wat een kamer vol fotoalbums en reisverslagen heeft opgeleverd. Na het overlijden van Herro hebben wij besloten om samen met mijn zusje de zaak voort te zetten. Zo hebben wij 4 jaar samen de zaak gerund. Sinds 2015 run ik samen met Klaas-Reyer Dekker het bedrijf. We hebben er beide erg veel zin in en zijn altijd erg druk mee! Door de dynamiek van het bedrijf is iedere dag weer anders!

Ik geef de veer door aan een vriend en nieuwe bewoner van ons dorp, Harold Pincevanderaa. Succes Harold!

Vriendelijke groet en graag tot ziens in De Watersport!