Duurzaam Heeg

2 mei 2017

in Overig nieuws

SAMEN ZON IN HEEG

Op donderdag 13 april was het zover, de officiële opening van het eerste zonnedak van “Samen zon in Heeg”. Het eerste zonnedak dat op basis van de postcoderoosregeling is gerealiseerd in de gemeente Súdwest Fryslân.

Bij watersportbedrijf Ottenhome zijn in februari 240 zonnepanelen geplaatst. Een twintigtal huishoudens en ondernemers hebben dit mogelijk gemaakt.

Onze voorzitter Anton van Wijk bedankte iedereen die realisatie van dit zonnedak mogelijk hebben gemaakt. Met name Kees Alberts die ondanks wat tegenslag, positief is gebleven en alle medewerking heeft verleend aan dit project.

Wethouder Mirjam Bakker en duurzaamheidsorakel Bouwe de Boer hebben de openingshandeling verricht door twee stekkers te koppelen. Tijdens deze handeling kwam het bord in zicht met de tekst “Wy dogge mei”. Iedere deelnemer van het eerste zonnedak hebben een plaquette ontvangen met deze afbeelding.

Tijdens het afsluitende hapje en drankje werd druk gesproken over het tweede zonnedak dat bij watersportbedrijf Hoora gaat komen. De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld, maar er is nog plek. Wilt u ook investeren in zonnepanelen, maar u wilt of kunt ze niet kwijt op eigen dak, meld u dan aan bij Coöperatie Duurzaam Heeg. Alle informatie omtrent het postcoderoosregeling staat op de site: www.duurzaamheeg.nl. Uiteraard kunt u zich ook wenden tot de leden van Coöperatie Duurzaam Heeg. We staan u graag te woord.

Anton van Wijk
Sjoerd Ypma
Tjalle Reitsma
Hans Ringnalda
Klaas van der Velde