Nieuws vanuit Talma State

2 mei 2017

in Talma State

Beste dorpsbewoners,

Op het moment van schrijven is de dag van de oplevering heel dicht bij. Binnen wordt er nog druk gewerkt aan de afwerking van de algemene ruimtes. Rondom Talma State is men met man en macht aan het werk met de indeling van het gazon, paden, parkeergelegenheid, fietsenstalling, tuinperkjes enz. En tsjonge……wat een werkverkeer. Wat staat de Tollewei iedere dag weer vol met werkbusjes. Wat dendert er veel vrachtverkeer langs. En het op en af rijden van vrachtwagens gaat tijdens de verhuizingen nog een tijdje door. De “nieuwe”’ bewoners van Talma State zijn druk bezig de familie bij elkaar te krijgen op het “verhuismoment”. Een drukke tijd voor iedereen. En wat spannend. Wat moet er veel geregeld worden. Heel veel succes met alle voorbereidingen.

Vanuit Welzijn:

Op maandag en dinsdag avond is er Yin Yoga in Talma State. Het begint om 20.00 tot ongeveer 21.15.
Ik heb zelf een keer meegedaan, en ik moet zeggen , je wordt er wel heel ontspannen van. Ik was zo Yin, dat ik verdwaalde in Heeg bij het terugrijden naar Grou. Yoga docent Ineke Aafjes heeft soms nog een plekje vrij. Je mag altijd een keertje meedoen.
Na afloop is er altijd een lekker kopje kruidenthee.

Elke donderdagochtend van 10 tot 12 uur heeft de Rabo Bank zitting in Talma State. Op 1 mei aanstaande is er een wisseling in de personeelsbezetting. Tot deze datum werkt Gerrit Twijnstra nog voor de Rabo Bank. Zijn taak wordt op Talma State overgenomen door Gerard Meursing. De bankmedewerkers hebben al veel hoeken en gaten gezien in Talma State.

Eerst in het kantoor van Foekje, maar alras door de verbouwing uitgeweken naar de biljartzaal. Vervolgens een plekje gekregen intramuraal, de zorgafdeling. Het mooie was dat ze ook nog een helpende hand uitstaken om onze bewoners soms een eindje verder op weg te helpen. Nog even, dan houden ze weer zitting op een prachtig nieuw plekje in de nieuwbouw. En bent u van harte welkom om weer in een echt kantoor al uw financiële zaken te regelen.

Skelken naaien in Talma State.

Samen met de vrijwilligers zijn er weer schorten gemaakt voor het Anker. Het is soms handig om even een schort te dragen. Ook voor het personeel is het dragen van een schort soms noodzakelijk.
In maart is een creatieve middag geweest in het atrium. De naaimachines snorden vrolijk en er zijn veel schorten gemaakt. Voorlopig kunnen we weer even voort.

Drogisterij Jantina, komt om de vier weken bij ons in Talma State. Nog een paar keer improviseren op woensdag 3 en 31 mei.
En dan weer samen met de andere winkeliers in de vernieuwde Fûke op de maandelijkse markt in Talma State. We hopen dat alle winkeliers weer aansluiten.

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State,

Gelbrig en Grytsje