Fit & frij rin

7 juni 2017

in Verhalen

Vorig jaar hebben wij met succes de eerste Fit & frij rin georganiseerd in Heeg. In combinatie met de opening van het watersportseizoen in Heeg, waaronder ook een preuvenement en dekdweilersfestival.
Het was een groot succes, dus wij als organisatie van de Fit & Frij rin… hadden er weer zin in!
Gelukkig hadden we een draaiboek en was er deze keer geen elfmerentocht op dezelfde dag, dat gaf iets meer rust.

We hebben maandag 27 maart op de St Jozefschool en It Wraldfinster in Heeg een clinic gegeven onder leiding van Freark Kaspersma, onze trainer van de club!
Maar liefst 120 enthousiaste kinderen van groep 5 t/m 8 waren wel te porren voor anderhalf uur rondjes rennen. Eerst de warming-up op t schoolplein, -onder leiding van Freark- daarna met z’n allen naar ’t Heempark. Waar we de loopscholing in groepjes hebben gegeven en daarna een estafette met de kids. Toen we gezamenlijk terug kwamen op het schoolplein stond er voor iedereen limonade en ontbijtkoek klaar. Dit werd aangeboden door de Fit & Frij rinners.

Het was hartstikke leuk om te doen, en ook super dat sommige kanjers ook mee hebben gedaan aan de wedstrijd! Helemaal trots!! Ik wil de leerkrachten ook hartelijk bedanken voor jullie gastvrijheid en dat we de kinderen even mochten ‘ lenen’….want de jeugd heeft tenslotte de toekomst. En bewegen is gezond! Ik wil het ‘clinicteam’ dan ook hartelijk bedanken waaronder; Wendy en dochter Jasmijn Visser, Peter de Haas, Cor de Hoop, Freark Kaspersma en meester Paul Clement!

Speciale dank aan café de Watersport op de Skatting voor hun gastvrijheid, het gebruik van de toiletten en de overheerlijke soep die er na afloop was voor alle deelnemers. Ook dank aan Coop supermarkt, ze hebben de lunchpakketten volledig gesponsord voor alle vrijwilligers die in touw waren die zaterdag. Ook de sinaasappels waren door Coop gesponsord.

Onze dank gaat ook uit naar de Skousteroldtimer organisatie die het weer gesmeerd liet lopen die dag! Ook Leo Rinia de slager bij Coop, heeft z’n slagersmes even neergelegd om in verkeershes de hardlopers de juiste route te wijzen. Jolanda Siemonsma van Benity Fotografie heeft ons allemaal prachtig op de foto gezet! Dit is te zien op haar site.
ALLE verkeersbegeleiders en verkeersregelaars, voorfietsers en bezemfietsers heel hartelijk DANK. En ook een dankjewel voor alle mensen bij de waterposten, familie Schaap Osingahuizen, familie de Boer Oudega SWF en de familie Kruis van Lytshuzen. Ook de muziekanten van de Pûdelukers uit Heeg, geweldig dat jullie de route met muziek hebben ondersteund, de dravers vonden het erg leuk. Ook Michiel Schaap, ontzettend bedankt voor het brengen van een gevallen atlete naar de finish, ze kon gelijk worden verzorgd door de dames van de EHBO, fijn dames van de EHBO..dat jullie ons ook hebben gesteund deze dag. Maaike van Heeren heeft de flyer gemaakt van de fit & frij rin, onze complimenten!
Ook de gemeente SWF voor het verzorgen van de hekken op het parcours. Top.

En de atletiekvereniging Horror is natuurlijk onmisbaar op een hardloopwedstrijd, het was weer als vanouds! Bedankt voor jullie inzet. In het bijzonder voor onze wedstrijdcoordinator; Uilke Schotanus! Ook Carin, Peter, Ilse, Grady en Getty, top dat jullie je zaterdagochtend vrij konden maken voor dit evenement. Ook Anouck en Akke een dikke pluim voor jullie bijdrage achter de inschrijftafel. De startnummers werden gesponsord door dé hardloopwinkel van Sneek! BijFolkert bedankt.

Ook wil ik de ondernemersvereniging “OVH Heeg 2000” en “Heeg Promotie” bedanken voor jullie input en financiële steun maar ook voor het uitreiken van het prijzengeld door Kees Alberts, voorzitter bij Stichting Watersport Heeg. Het werd wederom weer groots neergezet met de officiële opening van het watersport seizoen op een ponton aan de Syl in Heeg. Dit alles werd muzikaal begeleid door verschillende dekdweilorkesten. Gezelligheid alom.

Alle sponsoren die deze dag mogelijk hebben gemaakt, super dat we weer op jullie konden rekenen!. Fijn dat we door het land van de maatschap Sijbrandij mochten trailen en dat we weer toestemming kregen van Hans van der Water, om door het zo mooie Heempark te lopen. Ook de Haas bloemen,voor de schitterende boeketten en NewSpeed voor de sportdrank voor op de drinkposten.

Onze sponsors; BijFolkert, NewSpeed, Veenema Olie, Visser Yachtdesign, AV Horror, Sytsma Antiek & Woonaccessoires  en OVH 2000.

Zonder vrijwilligers geen evenement, maar mocht ik toch iemand vergeten zijn…. ook nog hartelijk bedankt…

Ook alle hardlopers, en natuurlijk de jeugd en diegenen die voor het eerst een wedstrijd meededen…. Super dat jullie er waren!

Het was weer een geslaagde dag, en tot volgend jaar 28 april!! Of misschien hebben jullie de smaak te pakken en kan het nog eerder… elke maandagavond training van 19.00 t/m 20.00, verzamelen bij it Heechhûs! Oan’t Sjen!

Met sportieve groet,
Namens de fit & frij organisatie,

Ylona Kruis