Nieuws over het Heegemerskutsje ‘Ora et Labora’

10 juli 2017

in Overig nieuws

Het zeilseizoen is alweer in volle gang. In het weekend van 10 en 11 juni werd er in Heeg gestreden om de “Slach om Heech”. Een goede voorbereiding op het kampioenschap in augustus. Zoals velen wellicht al hebben gehoord zeilen wij dit jaar met het Heegemerskûtsje de “Ora et Labora” in de top mee van de IFKS, de A klasse. Dit wordt een grote uitdaging, dit is met de Slach om Heech wel gebleken. We hebben inmiddels een nieuwe mast en giek aan geschaft, dit hebben wij kunnen realiseren dankzij onze enthousiaste sponsorgroep, die blijft groeien. Hieronder een kort wedstijd verslag van de Slach om Heech.

Het was prachtig zeilweer tijdens het weekend van 10 en 11 juni, een lekker zonnetje en een stevige wind. Per dag zijn er drie wedstrijden gezeild, in totaal dus zes wedstrijden waarvan we de slechtste wedstrijd mogen wegstrepen uit het eindklassement. Zaterdag was het zoeken naar de goede zeiltrim. Wederom bleek dat een goede start van groot belang is. Zaterdag resulteerde dit in een 15e, 8e en een dsq (protest verloren). Zondag ging het een stuk beter, de starten waren goed en we konden goed strijd leveren met de overige skûtsjes. Zondag een 10e, 9e en 7e plaats. In het eind klassement zijn we als 12e geëindigd van de 15 deelnemende skûtsjes. Er is nog veel werk aan de winkel maar we zijn zeker niet kansloos. Het klassement zat erg dicht op elkaar, de nummer 11 had slecht één punt minder en de nummer 10 slecht twee. Het was een prachtig weekend waarin wij veel hebben geleerd. Op naar de IFKS van 19 t/m 26 augustus.

In actie voor het Heegemerskûtsje “Ora et Labora”. Mede door de steun van vele sponsoren, donateurs en club van 100 leden hebben wij de afgelopen drie jaar een goede basis kunnen opbouwen. Wij willen het skûtsje graag verder blijven ontwikkelen en dat kan niet zonder de steun vanuit Heeg. Daarom komen wij binnenkort bij u aan de deur om u wat meer te vertellen over het Heegemerskûtsje en de onmisbare stichting die hier achter zit.

Voor meer nieuwtjes rondom de stichting en het skûtsje kunt u ons volgen op facebook of bekijk onze website: www.heegemerskutsje.nl Voor meer informatie kunt u vrijblijvend mailen naar email hidden; JavaScript is required wij staan u graag te woord.