Rustpunt it Skouke

10 juli 2017

in Overig nieuws

‘It Skouke

Sinds de maand mei heeft het oude transformatorhuisje in Osingahuzen een nieuwe bestemming gekregen, een Rustpunt.
Het transformatorhuisje behoorde bij Nestle Fabriek, toen deze ging sluiten in 1986 werd het buiten werking gesteld en stond het al die jaren leeg, en had het geen bestemming.
Nu de deuren opnieuw zijn geverfd en er bestrating is aangelegd, is het uitstekend geschikt voor een Rustpunt.

 

Wat is een Rustpunt?
Er staat altijd een bakkie leut voor je klaar,
Je kunt er gebruik maken van het toilet,
informatie vinden over de omgeving,
Je e-bike opladen en je band plakken.
De tofste pleisterplaats op je route!

 Herkenbaar aan het Rustpuntlogo!
Alle Rustpunten liggen aan een fietspad-of wandelroute, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming.
Rustpunten vind je in Overijssel, Gelderland, Groningen, Utrecht, Laag Holland en West-Friesland(NH), Drenthe en sinds maart 2017 in Friesland.

Even op adem komen op een onverwacht mooie plek!

De Rustpunthouders zijn trots op eigen erf en omgeving en willen dat graag met anderen delen. Hun enthousiasme maakt hen tot ambassadeurs voor de regio.
Er zijn rustpunten waar je agrarische producten kunt kopen, je de boerderij, een beeldentuin of museum kunt bekijken of een overnachting op de camping of B&B kunt boeken.
Op elk Rustpunt is een kaart aanwezig van het gebied waarop alle punten inclusief naam en adresgegevens vermeld staan. Vaak is er informatie aanwezig over beleving, recreatie en horeca in de omgeving.

Waar vind ik RUSTPUNTEN?
Op de website www.rustpunt.nu

Met de rustpuntzoeker op je smartphone; type www.rustpunt.nu en vind Rustpunten in de buurt, fietsroutes en veel informatie.

Rustpunt ‘It Skouke wordt beheerd door de fam. de Hoop, ook de eigenaars van Garage de Hoop tegenover dit gebouwtje, en heten u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.