Korpskamp

31 augustus 2017

in Overig nieuws

Verslag van het jeugdkorpskamp van 21 t/m 23 juni op de Kuilart te Koudum samen met de jeugd van Excelsior Schraard.

Vrijdagavond:

We kwamen aan en moesten eerst onze tent opzetten. Daarna hebben we wat gevoetbald en gespeeld tot elf uur. Toen deden we een speurtocht over de hele camping, we zaten in groepjes van vijf en kregen een lijst. Je moest allemaal dingen opzoeken over de camping zoals hoeveel geld het koste om een wasmachine te gebruiken. Toen iedereen alles klaar had gingen we terug naar de grote legertent en daar aten we een heerlijk broodje knakworst. Daarna moesten we allemaal naar onze tent en gingen we (niet) slapen.

Rients Wijnja

Zaterdag:
Zaterdag ochtend gingen we eerst ontbijten en daarna gingen we ochtend gymnastiek doen; dat is op muziek dansen. Daarna hebben we gerepeteerd in het schippershuis. Na de lunch hebben we veel spelletjes gedaan bijv touwtrekken, blikje gooien en nog veel meer.
Na de patat met hamburger hadden we die avond ook nog een concert in het cultuurcentrum De Klameare in Workum, dat was heel leuk. We deden heel veel liedjes.
Toen we klaar waren met het concert gingen we weer terug naar de camping en hadden we een bonte avond in de disco.

Pytrik de Jong

Zondag:
Op de laatste dag van kamp kwamen we de tent uit, heel mooi weer was het niet. We begonnen wat op te ruimen en te spelen. We deden lummeltje. Een tijdje later gingen we spelletjes doen. Zoals: blikgooien, op kranten lopen en lucifer schieten. Daarna gingen we broodje knakworst eten. Toen we dat hadden gedaan gingen we de tent opruimen. En we gingen weer lummeltje spelen, dat hebben we heel lang gedaan. En toen kwam het optreden er was helaas niet erg veel publiek. En daarna weer lekker naar huis

Rimmer Grondsma, Heeg