Duurzaam Heeg

8 oktober 2017

in Overig nieuws

De zomervakantie is weer voorbij, de dagen worden weer korter en het weer is op het moment van dit schrijven niet geweldig. Het is weer tijd voor de verwarming. Piet P. voorspelt voor de komende 10 jaar nog 1 of 2 Elfstedentochten, geen overbodige luxe om de energievoorziening in de woning of bedrijf op orde te hebben.

U weet vast wel dat energie kan worden gewonnen door gebruik te maken van de wind en de zon. Als dorp gebruik maken van de wind, is nog steeds een uitdaging. Gebruik maken van de zon middels zonnepanelen wordt al gebruikelijk en is heel rendabel. U kunt kiezen voor panelen op eigen dak of gebruik maken van de “Postcoderoos”. In het laatste geval komen uw panelen bij een bedrijf op het dak te liggen. Ottenhome was de eerste die hier aan meedeed en Hoora zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende zijn. Via belasting teruggave op uw energierekening verdient u de aanschafprijs van de panelen in 9 tot 10 jaar terug. U ontvangt echter 15 jaar de belasting terug op uw energierekening, vergelijk dit maar met de rente op uw spaarrekening. Heeft u interesse dan kunt u zich melden bij onderstaande personen of u schrijft u in via de site: www.duurzaamheeg.nl Ook voor een aantrekkelijke financiering van de zonnepanelen binnen de “Postcoderoos” kunt u bij ons terecht.

Coöperatie Duurzaam Heeg heeft als doelstelling dat ieder huishouden in Heeg en omstreken zijn gas en elektrisch afneemt bij Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD), zodat er financiële middelen zijn om Heeg duurzaam te maken. Aan de overstap kleven geen nadelen, maar wel voordelen (75 euro/klant/jaar voor coöperatie duurzaam Heeg, geruisloze overstap, goedkoop tarief). Een mooi moment om uw huidige energie leverancier vaarwel te zeggen en over te stappen naar de NLD. U krijgt er geen spijt van! (www.noordelijklokaalduurzaam.nl)

Dit jaar realiseren we een monitoring systeem voor de opwek van energie in Heeg. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. We houden u op de hoogte.

Heeft u interesse in duurzame energie en wilt u meedenken, sluit u dan aan bij ons bestuur. U bent van harte welkom.

Anton van Wijk
Sjoerd Ypma
Tjalle Reitsma
Hans Ringnalda
Klaas van der Velde