Nieuws vanuit Talma State

14 november 2017

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Vanuit Welzijn

Bootreis op maandag 18 september 2017 met bewoners van Teatskhûs, Ylostins en Talma State. Totaal 98 personen, met de boot  “de Waterpoort” uit Sneek. Deze heeft een lift om boven te komen met rollator of rolstoel en voor personen die moeilijk kunnen traplopen. Opstapplaats bij Staalbouw Nauta, voorheen hoefsmid was in een gedeelte wat nu de “Watersport “ is. Kobus opent de vaart met een welkomstwoord. Waar gaan wij heen? Niet naar Sloten want daar zijn vanmorgen prijzen van duizenden euro’s uitgereikt van de postcodeloterij. Dus is het daarop volop feest in de stad met 760 personen. Dus op naar Osingahuizen en Nijezijl. Tussen Nijezijl en IJlst staat nog de boerderij die nu geheel is ingebouwd met woningen, zodat het nu één geheel is IJlst en Nijezijl. Ondertussen waren we al aardig aan het zingen met 2 dames met elk een trekzak uit de meegebrachte zangboeken.
Zo gingen we over de Geeuw richting de waterpoort in Sneek. We zijn door Sneek gevaren en wat mij opviel, dat zowel in Nijezijl, IJlst en Sneek het er netjes, schoon en onderhouden uitzag.  ’s Morgens was officieel het wachtende plan “de Houkesloot “ geopend en kunnen de eerste 28 woningen worden gebouwd. Toen hebben we een rondje om het starteiland in het Snekermeer gevaren. Het weer was goed voor ons maar boven Bolsward hing een hele donkere wolk. De ander morgen vertelde Piet Paulusma dat daar 67 mm water was gevallen met hagel en stukjes ijs. Via het Margrietkanaal en de Jeltesloot zijn we weer in Heeg aangekomen waarin Talma State de patat met kroket of frikandel al stond te wachten. Een mooie middag voor ons. Bedankt voor de organisatie en de vrijwilligers.       Een dankbare meevarende.

Herfstmarkt Talma State: 

Wat een leuke dag was vrijdag de 13de! Voor ons een geluksdag. Met behulp van onze vrijwilligers hebben we er een topmiddag van gemaakt. Er waren veel kramen. Van alles te koop. Sokken, kaarten, Hara, Oriflame, eigen-gemaakte jam, sieraden enz. De Talma kraam verkocht onder andere prachtige herfststukjes gemaakt in Tsjerkwerd onder leiding van Akke Nota. De oliebollen gingen letterlijk als warme broodjes over de toonbank.

Er was een prachtige kinderhoek waar de jeugd kon grabbelen, zich kon laten schmincken, sjoelen en blikgooien. Rene Bijl heeft gewonnen met sjoelen (64 punten). Klaas Douwe Sijbrandy was de hoogste met blikgooien (135 punten). De prijs was een snoeppot.

De pompoen was 12 kilo. De prijs, een bakkerstas met inhoud, is gewonnen door Hepie Bijma. Er zaten 134 snoepjes in de pot. 135 was het getal waar Martje de Hoop op gokte. Zij won hier een waardebon mee en de pot snoep uiteraard. Wat voor plaatje zat er onder de cake? Dat was een vlinder. Gewonnen door Foekje Bakker.

Er was een ontspanningsstraatje waar je je kon laten verwennen met een hoofdmassage en tactiele massage. Alles liep als een klokje. Na het tellen van de opbrengst kon Foekje met een lach vertellen dat we de twee ervoor hadden. Onze herfstmarkt heeft € 2423 opgebracht. Hier gaan uiteraard nog wat kosten vanaf maar mensen wat een opbrengst. Het doel was een tovertafel aanschaffen. Deze is nu binnen handbereik. Lieve mensen, vrijwilligers en sponsoren bedankt dat jullie onze Herfstmarkt tot een groot succes hebben gemaakt!

Lekker Ite in december

In verband met alle drukte rond sinterklaas, kerst en oud en nieuw hebben we besloten Lekker Ite in deze feestmaand te laten vervallen. De derde donderdag van januari bent u weer van harte welkom in De Fûke. Onze kok zal dan weer een heerlijk 3 gangen diner voor u bereiden.

Rotonde

Voor Talma State is een prachtige rotonde gekomen. Het is echter niet de bedoeling dat deze plek gebruikt wordt om auto’s neer te zetten. Wij verzoeken iedereen dan ook vriendelijk in de parkeervakken te parkeren.

Vandaag bij de uitgifte van de Sylboade wil ik jullie nog op het volgende attenderen.

Dinsdag 7 november hebben we een speciaal optreden van niemand minder dan:    Teake van der Meer

Om 19.30 uur in ons restaurant De Fûke Entree is €5 inclusief koffie en/of thee

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State,

Grytsje en Gelbrig