Yippee kleinschalige kinderopvang

14 november 2017

in Yippee

Allereerst feliciteren wij de familie Speerstra met de geboorte van hun zoon Rinke! Ook feliciteren wij de familie Veenstra met de geboorte van Wilco! En de familie Kramer met de geboorte van Anna Esmee! Rinke, Wilco en Anna komen vanaf december/januari bij Yippee spelen, wij wensen de familie veel geluk en gezondheid toe.

De afgelopen weken we op het KDV bezig geweest met het thema: vormen en kleuren. De kinderen leren spelenderwijs welke kleuren en vormen er allemaal zijn! De eerste week hebben de kinderen een stoplicht gemaakt met de kleuren rood, oranje en groen. Ze moesten de cirkel helemaal inkleuren met de verschillende kleuren. De tweede week hebben de kinderen Elmer de olifant beplakt met verschillende vormen en kleuren papier. Elmer de olifant is prachtig geworden! De derde week moesten de kinderen een toren met duplo blokken na kleuren. Er staat een voorbeeld van duplo blokken op tafel en deze moesten de kinderen met dezelfde kleuren na kleuren. Erg leerzaam en leuk. En de laatste week van dit thema hebben we een moeilijkere opdracht bedacht. Om te kijken of ze de kleuren en vormen allemaal kunnen!

Nu zijn we bezig met het thema: Herfst!

De bladeren vallen weer van de bomen en het wordt weer kouder buiten. Binnen wordt het gezellig en warm. De kinderen maken verschillende knutselwerkjes. Ze knutselen er op los!

Op de BSO zijn ze allemaal weer naar school! We horen de verhalen aan van verschillende vakanties, de ene was naar Denemarken en de ander naar Terschelling. Ook de eerste verhalen van de nieuwe juf/meester/vriendjes/vriendinnetjes komen weer los. Ze komen moe uit school en hebben van alles te vertellen! Het weer slaat om en de kinderen zijn veel binnen te vinden, ze maken mooie knutselwerkjes, bouwen met de kapla/lego en spelen verstoppertje. Op het moment zijn ze op de bso erg actief met het spelen van: politie en boevetje. Het ene groepje is de politie en de andere groep zijn de boeven. Ze spelen allemaal samen en hebben veel plezier!