Nieuws vanuit Talma State

17 februari 2018

in Talma State

Langs deze weg willen wij graag alle inwoners van Heeg e.o. een gelukkig, gezond en liefdevol 2018 toewensen.

Nieuws vanuit Talma State

Na de oplevering van het nieuwe Talma, de verhuizingen, het gewennen op de nieuwe woonlocatie, het ondervinden van kinderziektes aan het gebouw staan we nu voor een nieuwe verbouwing. Ons “ouderwetse” ketelhuis wordt opgepimpt naar modernere maatstaven. Misschien is het u al opgevallen maar begin januari heeft er asbestsanering plaatsgevonden. In week 2 zijn Van Wijnen en Van der Weerd begonnen met de verbouw. Moderner kan kleiner. Het hoeft niet meer zo massaal. Met als gevolg dat er ruimte wordt bespaard in het ketelhuis. Deze ruimte wordt gebruikt voor een stukje uitbouw voor onze fysiotherapeuten Pieter, Wieger en Jantine.

In januari zijn we weer van start gegaan met Lekker Ite. Iedere 3de donderdag van de maand kan er weer heerlijk getafeld worden in De Fûke. Patyna-breed is er besloten om Lekker Ite iets in prijs te verhogen. Wij zijn genoodzaakt hierin mee te gaan. De kosten voor Lekker Ite zijn vanaf februari € 14,50.

Vanuit Welzijn

We hebben een hele drukke decembermaand achter de rug met veel activiteiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat hebben we een prachtige Sinterklaasmiddag gehad. Zwarte Piet had de fleur er aardig in.  Heech fan Alds kreeg de zaal weer vol. Goed teken..

Ook ons jaarlijks kerstdiner was een groot succes.  Ongeveer 75 personen schoven aan de feestelijke kersttafel. En wat hebben we lekker gegeten…! Tsjonge jonge onze koks hadden er een waar feestmaal van gemaakt. Complimenten..

Het mannenkoor “Ons genoegen” had een prachtig mooi optreden op 21 december. Tweede Kerstdag was er geen nee te koop bij ons jaarlijkse Kerstontbijt. Wat is het toch fijn gezamenlijk de dag te beginnen.

Ons spetterend samenzijn op oudejaarsavond was erg geslaagd. En wat was de opkomst groot. Tijdens deze avond konden we terugkijken op het oude jaar door een fotosessie op de TV. Onder het genot van oliebollen, een hapje en een drankje was het zomaar middernacht. We konden samen aftellen en klinken met champagne op het nieuwe jaar.

Wat is het toch een heerlijk gevoel wanneer onze georganiseerde middagen en/of avonden zo veel bewoners trekken. Vooral als er na die tijd vol lof over wordt gesproken. Dank aan onze activiteiten begeleiders.

In het nieuwe jaar gaan we weer allemaal activiteiten neerzetten. Een nieuwe activiteit is onder andere: “koken en bakken met de kok”.  Altijd gezellig om samen iets lekkers  te maken en de fijne kneepjes van het vak te leren van een professional.

Woensdag 24 januari komt dhr. Wybe de Vries. Hij maakt een tournee langs zorginstellingen, zo ook bij ons in Talma State. Van horen en zeggen is het een groot succes.  Bij deze bent u van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Koffie en thee zijn wel voor eigen rekening.

Donderdag 25 januari om 19.30 uur komen de “Pikbroeken út Grou”. Een shantykoor beroemd in Grou en omstreken. De entree is € 5 inclusief koffie en thee.

Op woensdag 14 februari om 10 uur komt de Bloemenbus langs. De Bloemenbus staat op de Talma Rotonde. De dames van de Bloemenbus zitten bij ons binnen in De Fûke. Hun spulletjes supergezellig uitgestald. Wilt u een mooi boeket of een bloemetje voor in de vensterbank kom dan langs! Daarna bent u van harte welkom om bij ons in De Fûke een kopje koffie te drinken. Altijd een gezellig samenzijn.

Heeft u nog vragen over bovenstaande activiteiten bel dan gerust naar Talma State voor meer informatie: 334500.

Een hartelijke groet vanuit Talma State

Grytsje en Gelbrig