CBS It Wraldfinster

11 december 2018

in It wrâldfinster

Met groep 3 naar het spitsmuizen pad. Op woensdagmorgen 17 oktober is groep 3 naar het natuurparkje De Twigen in Joure geweest. Daar hebben we het spitsmuizen-pad gevolgd en in kleine groepjes veel opgestoken van deze kleine beestjes. Het was een leuke en leerzame ochtend voor de kinderen.

Zorg dat je gezien wordt! Fietsverlichtingsactie ANWB: woensdag 30 oktober is de ANWB bij beide scholen komen kijken naar de fietsverlicht van de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. Samen met vrijwilligers (vaders en pakes) van de Jozef en It Wrâldfinster zijn de fietsen weer in orde gemaakt en kunnen de kinderen veilig in het donker door Heeg fietsen!

Spelmiddag op It Wrâldfinster Dinsdagmiddag 6 november werd er een spelletjesmiddag gehouden. Kinderen mochten van huis gezelschapsspelen meenemen en ’s middags werd in groepjes van jong naar oud deze spellen gespeeld. Maar ook kon er met heuse robots worden geprogrammeerd, ook kinderen al heel jong al kunnen de kneepjes van het programmeren onder de knie krijgen. De verschillende robots heten: cubetto, bluebots ne de ozobots. Hieronder een paar foto’s ervan

Groep 8 naar de theefabriek in Joure Doel van De Theefabriek Het doel van het museumbezoek is dat kinderen gaan onderzoeken en alles ontdekken over koffie en thee en de manier waarop :
• Waar komt koffie en thee vandaan, en waarom drinken we dat graag?
• Hoe verwerk je koffiebonen en theebladeren tot een product dat je kunt verkopen?
Hoe ging dat vroeger en wat is er veranderd met de komst van machines?
• Wat heb je nodig om een fabriek te starten, om koffie en thee te kopen en verkopen?
• Wat ontdek je zelf en waar wil je meer van weten?
Het was een leuke en leerzame ochtend in Joure voor de kinderen uit groep 8.

Ontbijten met onze burgemeester Jannewietske de Vries Donderdagmorgen 8 november stonden alle lokalen van beide scholen klaar om met de kinderen te gaan ontbijten en dit natuurlijk zo gezond mogelijk, dit in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt. In het hele land eten burgemeesters mee, omdat ook zij het belang van een goed ontbijt inzien en dit ook willen promoten. En wat schetst onze verbazing, onze burgemeester Jannewietske de Vries had onze scholen uitgekozen om te komen ontbijten en dat vonden wij een hele grote eer. Ze werd ontvangen door een erehaag van kleuters van de beide scholen en daarna kwam ze alle klassen een bezoekje brengen. De kinderen konden zo met eigen ogen zien dat dit de echte burgemeester was, want zij had de ambtsketting om. Ze kreeg van beide scholen een ontbijtje aangeboden en kon daarna de vragen beantwoorden van de kinderen uit groep 7 en 8. Ook het ontbijt in de andere klassen werd gezamenlijk gedaan en in een gezellig en ontspannen sfeer werd er ontbeten. Daarna moesten de boeken weer op de tafel natuurlijk.