K.V.G. Lezing Noordzeeziekte

11 februari 2020

in KVG

Woensdag 19 februari komt Sipke Zeldenrust, een inspirerende lezing geven: 237 km door de woestijn in 7 dagen voor de Noordzeeziekte. Sipke Zeldenrust deed in 2019 mee aan de marathon des sables; de zwaarste voettocht ter wereld dwars door de woestijn van Marokko. Sipke vroeg met zijn deelname aandacht voor de Noordzeeziekte, een ernstige, zeldzame aandoening waarbij patiënten last hebben van hun evenwicht in combinatie met spierschokken. Ook kunnen patiënten niet goed tegen licht, stress en geluid. Over deze progressieve, erfelijke aandoening is nog maar weinig bekend.

Ook mannen zijn deze avond van harte welkom. De entree is gratis, maar in de pauze gaan we met de pet rond voor de stichting Noordzeeziekte.

Namens het bestuur K.V.G.