It Wraldfinster

16 april 2020

in It wrâldfinster

Corona

Meester Henk Huitema was donderdag 12 maart jarig, 83 jaar geworden en via een heleboel ‘ellebogen’ is hij gefeliciteerd en ook toegezongen! Toen deden we nog ietwat laconiek over het Coronavirus. Dat is wel voorgoed voorbij! Op het moment dat ik dit schrijf hebben we een eerste week met ‘onderwijs op afstand’ achter de rug. Leerkrachten, leerlingen en (groot)ouders zijn druk met dit thuisonderwijs aan hun leerlingen en (klein)kinderen. Complimenten over hoe goed het gaat. Natuurlijk ook zorgen over hoe het verder zal komen… Wij wensen iedereen sterkte en gezondheid toe!

Leren buiten de school…

  • Groep 3/4: wo. 11 maart: Jopie Huismanmuseum…
  • Geen Nationale Pannenkoekendag: hier is Doutzen-thuisbakker aan het werk!

Via allerlei online verbindingen kunnen we onze leerlingen voldoende voorzien van leerstof en met behulp van jullie als (groot)ouders ook nog de nodige instructie. Hartelijk dank voor jullie inzet in deze crisistijd! We missen met z’n allen het schoolleven en de ontmoeting in de groep en we hopen dat we elkaar allemaal weer, zo snel mogelijk, in gezondheid terug zullen zien! Pas goed op elkaar!

In groep 3/4 kregen de leerlingen een opdracht om een poster te maken. Het gaat in dit geval niet om een echt ‘evenement’, dat zult u begrijpen? Deze prachtige posters zijn van Harmen en Anne.

Nog even terugkijken…

Onze voorleeskampioen Berber.

Op dinsdagavond 3 maart, mocht Berber, groep 7, meedoen aan de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Sneek. Wat was het spannend. Berber deed het super! Prachtig op toon, goed oogcontact en duidelijk verstaanbaar! Berber zat helaas niet bij de laatste drie maar voor ons is ze de voorleeskampioen! Top gedaan Berber!

Muziekspektakel Palludara-CVO Bogerman.

Thema ‘Muziek & Sport’, dinsdag 3 en woensdag 4 maart. Theater Sneek.
Een uitverkocht theater, een koor van rond de 300 kinderen, het Bogerman Kamerorkest en de Bigband, dat waren de ingrediënten voor een prachtige, flitsende muziekavond rond het thema ‘Sport en Muziek’. De opening, het lied ‘Onze school is magisch’ en daarna ruim vijf kwartier lang zang, muziek, een interview en optredens van onze zangers met solisten van Bogerman en de bekende gast Syb van der Ploeg! Een avond die ook liet zien hoe onze Palludara scholen steeds meer samenwerken met CVO Súdwest Fryslân Bogerman. Een goede zaak! Drie peilers vragen op dit moment de aandacht van die samenwerking: Perspectief 10-14, Engels en natuurlijk: muziek!

Fijn dat ook onze 16 deelnemers aan deze twee onvergetelijke avonden mee konden doen, dankzij de begeleidende ouders/vrijwilligers. Hartelijk dank daarvoor!

Team ‘It Wrâldfinster’