Basisschool It Wraldfinster

3 september 2020

in It wrâldfinster

Even voorstellen

Ik ben Gerben Veenstra, 38 jaren jong en woonachtig in Scharsterbrug. Vanaf 1 augustus ben ik de nieuwe directeur op it Wrâldfinster. Ik heb een zoon, Jesper, van bijna 10 jaar en een dochter, Mirthe van 7,5 jaar.

Ik ben de afgelopen 15 jaar werkzaam geweest op de Meester van der Brugschool in Woudsend, waar ik voor de zomer afscheid heb genomen. De afgelopen vijf jaar ben ik ook de directeur op CBS De Twine in IJlst. Dit zijn beide scholen binnen stichting Palludara. Op de Meester van der Brugschool ben ik naast directeur ook Intern Begeleider en leerkracht van de groepen 7 en 8 geweest. Vanaf dit schooljaar zal ik mijn functie uitoefenen op It Wraldfinster en De Twine.

Ik heb mijn werkdagen als volgt verdeeld:

Maandag en vrijdag De Twine.

Dinsdag en donderdag it Wrâldfinster.

Woensdag is mijn wisseldag.

Mochten er op de dagen dat ik er niet ben toch vragen zijn, dan ben ik bereikbaar via de mail; email hidden; JavaScript is required. Kennismaken is in deze periode lastiger dan voorheen, toch hoop ik de komende periode regelmatig even van mij te laten horen of zien.

Hartelijke groet, Gerben Veenstra

Nieuwe leerlingen: van harte welkom!

In de zomervakantie zijn Elise, Jelco en Douwina 4 jaar geworden! Van harte welkom in groep 1! Fijn dat jullie met ons komen spelen en leren. Maarten is in Heeg komen wonen en deze week gestart in groep 2. Jildert (groep 1) en Jasper (groep 4)  komen nog in Heeg wonen. Alle drie de jongens van harte welkom bij ons en we hopen dat jullie spoedig gewend zijn! Wij helpen jullie graag 😊 Jildau en Doutzen beginnen deze week ook met wennen, beide meiden zijn op 12 september jarig en worden dan 4 jaar! Veel plezier bij ons op school!

Groep 1/2, Gouden weken

Voor de groepsvorming, wat in de kleutergroepen altijd al een groot aandeel van het dagelijkse schoolleven inneemt, doen we deze eerste weken na de zomervakantie weer verschillende oefeningen en spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Een GOUDEN investering in een gaaf nieuw schooljaar!

Groep 5/6: De eerste schooldag

We hebben een mooie en leuke eerste dag met elkaar gehad! De kinderen hebben o.a. hun favoriete plek, muziek, vak, boek, kleur en vakantieland opgeschreven. We hebben gesproken over de vakantie met behulp van het ganzenbordspel en we hebben het kennismakingsspelletje …vind iemand die….. gespeeld, bijvoorbeeld vind iemand die de middelste thuis is of vind iemand die lopend naar school is gekomen, etc. Natuurlijk hebben de kinderen ook al gerekend en spelling gedaan. Ze hebben heel goed gewerkt! Het was een gezellige dag.

Groep 5/6, gymles op het schoolplein en vrij spelen

Op deze derde schooldag heeft meester Henrik aan de kinderen enkele buitenspelletjes gegeven. De kinderen hebben meegedaan aan kleurentikkertje, knakworsttikkertje, poortbal en het slangenspelletje genaamd “Snake”. We konden nog niet in de gymzaal gymmen. Maandag hopen we wel naar de gymzaal te kunnen en dan is het handig als we daarnaar toe kunnen fietsen. Dus graag, indien mogelijk, de fiets mee laten nemen naar school.