Nieuws vanuit Talma State

3 september 2020

in Talma State

Wat zijn we blij dat de Lock-Down over is. Bezoek is weer mogelijk en dat is voor iedereen heel belangrijk. Wel doen we voorzichtig aan. Zo kan “Lekker Ite” en ook het biljarten nog geen doorgang vinden. Een tweede Lock-down kunnen en moeten we zoveel mogelijk voorkomen! Samen met de cliëntenraad en de bewonersvereniging zijn we aan het kijken wat we geleerd hebben van de eerste Lock-down zodat we beter voorbereid zijn mocht het in Nederland toch weer misgaan.

Mevr. Froukje Pelsma – leidinggevende – heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging buiten Talma State. Ze heeft waardevol afscheid genomen met veel warme woorden en bedankjes. Klaas de Jong (uit Sneek) neemt tijdelijk de honneurs waar. Hij blijft tot er een goede vervanger voor Froukje is gevonden. Klaas is van oorsprong verpleegkundige en werkt sinds 27 jaar als interim-leidinggevende voor verschillende organisaties.

Met zijn allen hopen we dat Talma binnen niet al te lange termijn weer bruist van de activiteiten. Talma is graag een gezellige en goed bezochte plek in de gemeenschap. Tot die tijd doen we samen met u nog voorzichtig aan.    Klaas

Nieuws vanuit Welzijn

Onze broodmaaltijd werd deze keer vervangen door eigengemaakte pizza.! Op de vraag: wat zouden jullie wel eens willen eten? Kwam het antwoord: een lekkere pizza! Zo gezegd, zo gedaan! De handen uit de mouwen en dan maar smikkelen. Er was niet tegen te bakken.

De telkens terugkerende activiteit: het Puntenkleed blijft een groot succes. It giet d’r soms need oan ta! Op één of andere manier werkt dit spel heerlijk op de lachspieren.

Mevr. van Seben kwam ons verwennen met een muzikale ondersteuning in ’t Anker. Wat kan zij toveren met haar vingers. Zodra we beginnen te zingen zet mevr. er een stukje muziek onder. Geen enkel lied is haar vreemd…

Op zondagochtend onder het gezang van Nederland Zingt! wordt er ook nog hard gewerkt! Want… de huishouding gaat gewoon door!

Vrijdag 14 augustus mocht ik weer spelen met mijn gitaar tijdens het borreluurtje op vrijdag. Wat is dat toch leuk om al die gezichten blij te zien zodra ik de liedjes zing die men zo leuk vindt. Er wordt gelachen en uit volle borst meegezongen. We hadden een heerlijke bitterbal erbij en de drankjes waren met dit warme weer extra welkom. Stefan

De belbus rijdt ook weer. Na een tijdje te hebben stil gestaan zijn we zo langzamerhand weer alle ritjes aan het oppakken. Mocht u als inwoner van Heeg weer gebruik van onze Belbus willen maken dan kan dit dus weer.

Zoals u heeft kunnen lezen in het bovenste stukje van Klaas is het helaas nog niet verstandig om “Lekker Ite” en het biljarten op te starten. Dit geldt ook voor de feestjes in Talma. Onze bewoners mogen graag hun verjaardag vieren met familie en vrienden in ons restaurant De Fûke. Ook deze feestelijkheden moeten helaas nog even op zich laten wachten.

Wat hebben we toch een warme weken beleeft. En dan is het warm in Talma hoor! Toch is er één plekje in Talma te vinden waar de jas wel aan kan! Op dit plekje werd dan zo nu en dan echt een hap lucht en koelte gehaald. Dit plekje is onze linnenkamer. Afgelopen maand hebben we een airco gekregen. Nou… dat is pas genieten zeg!

We hopen op nog een prachtige zomer…

Met een vriendelijke groet

vanuit Talma State

Gelbrig