Basisschool It Wraldfinster

24 november 2020

in It wrâldfinster

Groep 8 naar Texel!

Het was spannend tot het laatste moment of ons kamp door kon gaan in verband met het Covid-virus maar gelukkig kon het doorgaan. We zijn van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 september op Texel geweest. Hieronder het verslag van Berber, één van de leerlingen die mee was:

Kampverhaal: Berber

Een paar dagen voor kamp zat ik te springen als een tierelier ik had er zo’n zin. En toen was de dag aangebroken! We gingen op kamp!!! Ik ging hupselend naar school toe, zo blij was ik nog nooit naar school gegaan!! Oke genoeg gekletst ik gaf mijn vader en mijn moeder een kus en ging vertrekken. Ik sprong in de auto van Joey en reden weg zonder nog achterom te kijken. Ik zat in de auto met Joey, Jurjen, Maeike, en mij zelf! Oh ja natuurlijk ook nog de chauffeur. We waren nog niet eens 1 meter van school af en Maeike ritste haar tas al open om wat chips te pakken!! Ik was de hele reis Jurjen aan het klieren!! Aangekomen in Den Helder was iedereen helemaal happy omdat ze zo’n zin hadden in kamp. Eindelijk konden we op de boot. We gingen de fietsen inladen en gingen naar het dek toe en gingen helemaal uitwaaien en allemaal gekke tiktoks maken op de boot, Het waaide echt SUPER hard, gelukkig hoefden we maar een kwartiertje op de boot naar Texel. Eenmaal aangekomen op Texel gingen we de fietsen uitladen en wachten op Bouwe en Maarten, intussen gingen wij oesters zoeken en krabben aan de kust.

Intussen waren ze er ook daarna gingen we zingen voor juf Barber want ze was jarig. Toen we klaar waren met zingen stapten we op de fiets en vol vertrouwen gingen we op de fiets want we dachten dat het helemaal niet zover was maar we hadden het helemaal fout. Het was best ver. We gingen naar het juttersmuseum toe!!  Eenmaal aangekomen kregen we een uitleg wat jutten eigenlijk is? Toen gingen we allemaal een kant op de meesten begonnen onder aan. Daar waren allemaal soort van hoeken waar allemaal dingen waren in een was allemaal dode vis en het stinkte daar vreselijk!! Er was ook een spel met allemaal VOC schepen die we op de juiste plaats moesten brengen en daar was ik heel erg verslaafd aan, maar niet heel goed in. Toen ik daar alles bekeken heb ging ik met nog een paar mensen naar boven toe daar waren allemaal dingen die gevonden waren op het strand. Er waren heel veel messen!!

We konden ook bootjes vouwen maar ik kon er geen ene sikkepit van. Toen ging ik maar wat snoep en chips eten. Buiten waren allemaal huisjes waar je in kon kijken, dat was allemaal van vroeger. En er was ook een hele grote molen waar we in konden. Je kon helemaal naar boven toe. Toen waren er buiten nog ouderwetse spelletjes zoals touwtjespringen. Toen gingen we weer op de fiets, het was nu gelukkig niet meer zo ver. Eenmaal aangekomen in het kamphuis gingen we gelijk naar onze kamer toe, we waren er nog geen ene seconde en Jinte stak gelijk al een partypopper af, dus het was gelijk een rommeltje op onze kamer. Daarna gingen we alles uitpakken en weer naar beneden. Toen gingen we het huis nog even onderzoeken. Toen gingen we naar buiten toe en we hadden een MEGA TUIN!!! Toen riepen de juffen ons om even bij elkaar te komen. We hadden een spel met allemaal opdrachten ik had een hele gekke ik moest Patrick aankleden!! Het lukte me jammer genoeg niet.  We gingen daarna even naar het stadje toe om lekker te shoppen. Maarten die had een teddybeer verstopt in een van de winkels maar dat waren er echt heel erg veel. Maar uiteindelijk had Daan hem gevonden. Ik had bij de Hema wat gekocht. Toen was het half 6 iedereen was verzameld. Toen ging juf wat patat halen bij de snackbar je kon kiezen uit een frikandel of een kroket ik deed een frikandel. We gingen allemaal weer naar het kamphuis toe. Toen we aangekomen waren gingen we even op onze kamers toen riep Its ons om te eten. Toen we het op hadden gingen we naar buiten toe lekker spelen en op de telefoon. Toen moesten we allemaal naar de eetzaal komen omdat er een speciale gast was… SINTERKLAAS!! We gingen een beetje praten met sinterklaas enz. Toen gingen we de nutteloze cadeaus uitpakken. Toen was het inmiddels half 10 juf Barber riep ons dat we naar het bos gingen. Het was al helemaal donker dus het was best wel een beetje eng!! Toen sprongen we op de fiets op weg naar het bos toe. Toen we er waren gingen we de groepjes verdelen. Ik zat bij Gerben Femke en Sanna. We hadden niet zulke goeie zaklampen. We moesten glow in de dark ringen vinden. Wij hadden de kleur oranje. Toen gingen we van start. Maar het nadeel was Maarten en Bouwe en Juf Barber lieten ons de hele tijd schrikken. Toen gingen we van start eerst ging het wel goed maar toen gingen we een klein trappetje op en toen stond Bouwe daar en die liet ons heel erg hard schrikken en ik rende als een gek. Maar ik zag het trappetje niet dus ik stuiterde van het trappetje af!! En Sanne die struikelde over mij, maar Sanne die had wel een beetje pijn. Toen iedereen er weer was gingen we weer weg. Toen we weer bij het kamphuis waren gingen we een kampvuur doen en marsmallows roosteren. Toen het ongeveer 12 uur was gingen al een paar jongens naar bed maar de anderen die wouden nog niet dus die gingen stiekem bij de meiden op de kamer. We gingen lekker snoep eten en chips. Maar maeike die was een beetje flauw want die ging Sophie de hele tijd klieren zoals popcorn bekogelen!! Toen de jongens weer weg waren gingen wij nog even kletsen en daarna slapen. Maar maeike die liet echt de hele tijd scheetjes en ik ook Maar toen vielen we toch in slaap.

Dag 2.

We werden allemaal langzaam wakker. Maar we werden helemaal wakker door 2 party-poppers die afgestoken werden. Toen riep juf ons voor het ontbijt die een paar kinderen hadden klaargemaakt. We moesten ook gelijk onze lunch klaarmaken voor die middag. Toen we het ontbijt op hadden gingen we onze kleren aandoen en poetsen en natuurlijk niet te vergeten partypoppers afsteken. Toen we allemaal beneden waren gingen we nog heel lang buiten spelen en tiktoks maken enz. Toen de juffen ons weer roepten gingen we weer naar binnen toe want we gingen naar een vissersboot toe waar we garnalen gingen vissen. We gingen allemaal op de fiets en gaan met die banaan! Ik dacht dat het echt heel ver was maar het viel echt reuze mee binnen een kwartiertje waren we er al. Eindelijk konden we op de boot hij was echt heel groot. Er zaten allemaal netten aan. Toen we gingen varen waren er echt hele grote golven dus daarom werden we heel erg nat. De kapitein lachte ons de hele tijd uit. Hij was wel heel erg grappig. Toen we midden op de Waddenzee waren konden de netten uit. Toen we zaten te wachten tot de netten weer boven kwamen zagen we allemaal zeehonden die allemaal boven water kwamen. Toen de netten weer omhoog werden getakeld zat er helemaal niks in dacht ik maar er zat zelfs een hele hoop in. Toen ze het gingen legen kwam alles in hele grote bakken. Je moest alle vissen d’r uit halen en allen andere dingen behalve de garnalen. Er waren ook allemaal zeesterren die mocht je mee naar huis toe nemen. Het was echt heel erg leuk. En er waren ook echt heel veel krabben. Eentje was echt heel groot!! Een man die alle soorten dingen uitlegte had zijn vinger al eens een keer der af door die krab. Toen we weer terug gingen varen gingen we weer op de fiets naar het kamphuis. We gingen weer helemaal gek doen. Toen gingen we weer naar binnen toe. En juf die had een voorstel je mocht of naar het strand of met juf antje leuke spelletjes doen. Ik had zelf ervoor gekozen om met juf Antje leuke spelletjes te doen. We gingen eerst een letterspel doen en nog andere leuke spelletjes. Toen gingen we nog even op de kamer popcorn eten. Toen de anderen ook kwamen gingen ze allemaal douchen en daarna ging ik ook want mijn haar stonk heel erg. Toen ik klaar was gingen we met z’n allen lekker buiten spelen. Toen gingen we de tafel dekken en klaar maken voor het BBQ het was echt super lekker. Toen we klaar waren met eten moest ik afwassen met nog een paar kinderen. Toen we klaar waren gingen we met z’n allen voetballen met Bouwe het ging van voetbal naar rugby toe!! Toen riep juf Barber ons voor de bonte avond. We gingen allemaal zitten en begonnen met de voorstellingen. Eerst waren Sanne lieke dewi-lynn aan de beurt Ze deden een quiz met de jongens Jinte Johan en Sil wie de vraag fout hadden kregen make-up op. Vervolgens waren hun namen Samantha, Cornelia en Klaske. Haha. Toen waren nog een paar jongens met moppen aan de beurt. En vervolgens Sil en Johan die deden Ezeltje prik. En nog een paar jongens deden nog vliegtuigje ofz. En toen kwamen ik en Sophie met de beanboozle challenge. Iedereen moest bijna kotsen.!! Als laatst waren Femke Sanna Maeike aan de beurt. Die hadden iets met een ei in een gat krijgen. Toen de bonte avond afgelopen was gingen we disco doen. Iedereen ging op bed behalve Een paar want wij gingen helemaal los! Toen dat ook afgelopen was gingen we op bed. Nog even gek doen en heel veel scheten laten!! Haha.

Dag 3 jammer genoeg naar huis.

We werden allemaal wakker door de jongens hun geschreeuw. En we werden wakker door maeike haar vieze scheetjes. Toen riepen de juffen ons om de kleren aan te doen. Toen we de kleren aan hadden gingen we naar beneden toe maar eerst natuurlijk onze kamer opruimen en inpakken. Maar de jongens die hadden nog allemaal partypoppers en wij natuurlijk ook. Toen we die allemaal hadden afgestoken Gingen we naar beneden toe om te ontbijten en ons broodtrommeltje klaarmaken. Vervolgens gingen we alles inpakken en naar de auto’s toe brengen en de kamer spik en span maken. Daarna gingen we op de fiets en namen we afscheid van het kamphuis. We dachten dat het echt heel erg ver was maar dat was het totaal niet. Want Maeike en ik die gingen de hele tijd kletsen onder het fietsen, dus daarom vliegde de tijd zo voorbij! Eenmaal aangekomen bij de boot moesten we even wachten tot de boot kwam. Ondertussen gingen we even op de pier schelpen zoeken en oesters.

Toen de boot kwam aanvaren konden we de fietsen parkeren in de boot het was totaal niet druk. Toen we op de boot waren ging ik maar even naar binnen toe want het was best wel koud op het dek. Eenmaal aangekomen bij de haven van Den Helder gingen we wachten op de ouders die ons gingen ophalen. Toen die gearriveerd waren konden we op weg naar Heeg. Ik zat bij Lieke haar ouders in de auto met Lieke, Patrick, mijzelf! We gingen praten over wat we allemaal gedaan hebben. Toen we op de Afsluitdijk waren dachten Patrick ik en Lieke laten we maar even de oogjes sluiten. En dat hebben we alle drie ook nog eens gedaan. Ik werd wakker in de Hommerts toen waren we er echt bijna we gingen allemaal verzamelen bij het voetbalveld. Toen reden we allemaal achter elkaar aan het schoolplein op. Jinte die had nog een party popper over. Die ging hij afsteken bij het schoolplein. Toen zag ik mijn vader en ik omhelsde hem als een gek. Ik ging mijn tas uit de bus van Maarten halen en ik ging naar huis. Een paar dagen later ging ik de foto’s bekijken en ik zei wat mis ik ontzettend het leuke en het gezellige kamp!!

Het was ontzettend leuk!!                                          Bedankt voor de leuke dagen!!