Nieuws vanuit Talma State

24 november 2020

in Talma State

Nieuws vanuit Welzijn

 Een creatieve middag op het Anker. Oude jampotjes en andere glazenpotjes omgetoverd tot bloempotten! Wat is ieder druk geweest met het spuiten van de potjes en met het stekken van de plantjes. Een prachtig resultaat waar we nog dagelijks van genieten.

Wat is er lekkerder dan zelfgemaakte appeltaart! En vele handen maken licht werk, dus de appeltaart kon snel de oven in. En dat was smullen geblazen bij een kop koffie.

Samen peertjes schillen, wat een werk. Het waren deze keer kleine peertjes, maar dit deed niks af aan de smaak. Hendrik, de kok, had ze heerlijk laten stoven! Het was genieten. Lekker als hapje tussendoor.

Wie had dat gedacht, dat we op 15 September met een temperatuur van 24 graden nog met zijn allen buiten in de binnentuin konden zitten om daar volop te mogen genieten van Tine’s overheerlijke sorbets. Tine had het helemaal voor elkaar! Leuke kleedjes op tafel aangekleed met vrolijke kopjes en schoteltjes. Na eerst genoten te hebben van thee en koffie werden de sorbets geserveerd! Wat heeft iedereen genoten van deze middag en ook de bewoners die niet aanwezig waren werden niet vergeten. Zij werden op hun kamers verrast met deze lekkernij.

Optreden van Pieter en Anna.

Pieter en Anna, een zangduo, uit IJlst kwam ons vrijdagmiddag 18 September vermaken met hun diverse scala aan liedjes uit de jaren 60, 70 en 80. Ook werden er enkele school liedjes ten gehore gebracht. Van alles kwam voorbij: Duitse Schlagers, Elvis Presley, Friese liedjes. Bij sommige herkenbare liedjes werd door menig bewoners meegezongen.
Het was een fijne middag en prachtig dat dit weer mogelijk is in deze bijzondere tijd.

Wat prachtig dat we nog zo lang mogen genieten van het mooie weer en dat doen we dan ook maar volop. Lekker samen buiten, ons avond eten nuttigen. Het smaakt dan extra lekker.

Laat de herfst maar komen, wij zijn al in de herfst-sfeer op het Anker.

Nieuws vanuit Talma

Het personeel van Talma heeft kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Nu de vakantieperiode zo weer op z’n einde is hebben we afscheid genomen van onze vakantiewerkers. Wat fijn dat jullie ons weer zijn komen helpen het rooster rond te krijgen. Hiervoor onze hartelijke dank.

 

Artiesten

Zoals jullie hebben kunnen lezen mogen we gelukkig weer leuke en gezellige artiesten ontvangen in Talma. Singel en Duo’s….we starten het klein op, maar het begin is er. Het kleine wereldje wordt weer iets groter…..

Belbus

Wilt u gebruik maken van de belbus? U kunt (voorlopig) bellen met de receptie van Talma voor een ritje. De receptie in Blauwhuis is voorlopig niet volledig bemand vandaar deze verandering.

Eigen terrein

Onze parkeerplekken zijn eigenlijk alleen bedoeld voor bewoners en hun bezoekers. Elkien heeft dit ook bekend gemaakt door het plaatsten van een “Eigen terrein” bordje. Helaas constateren we dat hier niet altijd naar gekeken wordt. Bewoners van Heeg, wilt u hier aub een beetje op letten?

 

 

 

Met een vriendelijke groet

vanuit Talma State

Gelbrig