Basisschool It Wraldfinster

11 januari 2021

in It wrâldfinster

Voorleeskampioen Marrit ­čÄë

In november streden er vier meiden om de beste voorlezer van It Wr├óldfinster 2020 te worden. Poeh, dat was nog spannend! Sanna, Yeldau, Marrit en Sophie lazen allemaal prachtig voor. De jury dit jaar waren de dames van de bieb: Karin van den Berg en Wietske Griffioen met hulp van juf Antje en juf Alie. Zij waren het unaniem eens: Marrit uit groep 7 werd nummer 1! Ze las boeiend voor, gebruikte stemmetjes, keek zo nu en dan het publiek aan en las in een mooi tempo voor. Van harte Marrit! Door naar de volgende ronde in Sneek­čÄë

Week van de mediawijsheid

Groep 7 en 8 deed afgelopen maand mee aan MediaMasters. (Digitale)media spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven, zeker ook in dat van kinderen. Mediawijsheid is daarom belangrijk. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (5 tot en met 13 november) hebben wij extra aandacht besteed aan mediawijsheid, en het spelen van de serious game MediaMasters was daar onderdeel van. Spelenderwijs maakten leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. We gingen aan de slag met onderwerpen als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.

Nationaal schoolontbijt

Op 5 november konden we in alle groepen op school starten met een lekker en gezond ontbijtje. Het is van belang de dag goed te beginnen en het ontbijt niet over te slaan. Goed ontbijten is gezond, geeft je energie en levert voedingstoffen. Maar het was natuurlijk ook lekker en gezellig om samen de dag te beginnen.

Juf Det

De afgelopen weken mochten we Juf Det ontvangen op school. Juf Det is in Heeg een keramiek-atelier begonnen en ze vindt creativiteit erg belangrijk. Ze gaf een aantal handvaardigheidslessen in groep 3 t/m 8. Groep ┬ż maakte prachtige Picasso gezichten met wasco (zie foto), De kinderen van groep 5/6 hebben geleerd de kleuren geel en blauw te mengen en ze moesten mooie bladeren tekenen en verven waarbij de bladeren moesten overlappen of afsnijden. In groep 7/8 hebben ze een prachtig dorp gebouwd met verschillende huizen en gebouwen. Ze leerden ritsen en trapconstructies maken. De kinderen zijn enthousiast bezig geweest Er zijn onder leiding van Juf Det mooie creatieve werkstukjes gemaakt. Het was inspirerend en leuk! Bedankt Juf Det!

Workshops talentenmiddagen

In december en januari konden de kinderen van groep 5 t/m 8 zich weer inschrijven voor verschillende workshops tijdens de talentenmiddagen. Er kon deze keer gekozen worden uit de volgende onderdelen: Punniken met ijzerdraad, bakken, drama, dans, techniek met ijscostokjes en een kerstboom maken van hout. In de volgende Sylboade editie meer hierover.