Nieuws vanuit Talma State

11 januari 2021

in Talma State

Beste inwoners van Heeg,

Wat leven we op dit moment in een bijzondere wereld. De normaal zo alledaagse zaken zijn nu ineens bijzonder. Spontaan bij elkaar op visite komen is nu bijna alleen op afspraak en in hele goede gezondheid. De Corona is bijna niet uit ons leven weg te denken.

Maar er zijn gelukkig ook nog mooie momenten zonder een virus op de voorgrond. We mogen nog heerlijk de vrije natuur in, kunnen ons nog vrij bewegen over straat en ontmoeten kan nog altijd (zij het in kleiner gezelschap) en kinderen kunnen nog naar school en vrij sporten. Natuurlijk wil ik daarmee niet zeggen dat alles gewoon is, maar als ik terug kijk op het voorjaar, en dan specifiek op Talma State, dan is dit al een mooi pluspunt. De aanpak is nu in de tweede golf aanzienlijk anders.

Afgelopen maand hebben we in de zorglocatie Talma State aan den lijve ondervonden dat het virus nog altijd onder ons is. Een groot deel van de bewoners moest in quarantaine en sommigen zijn zelfs positief getest op het virus. Door zorgvuldig handelen van onze collega’s, vrijwilligers en een ieder die onze bewoners dierbaar is hebben we bereikt dat de locatie open kon blijven en hebben we de Corona nu weer buiten de deur gezet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nu de voorzichtigheid kunnen laten gaan, maar we kunnen binnen de zorgvuldigheid wel weer wat activiteiten ontplooien. Zo zijn er weer meer vrijwilligers in huis, mag het restaurant weer (met beperking) open en is er zelfs al een avondmaal viering geweest. Waar december normaal bol van activiteiten staat met grote groepen zullen we nu zeker nog activiteiten organiseren, maar dan binnen de mogelijkheden die we hebben en veelal alleen met de bewoners van de zorglocatie.

Nieuw gezicht

Bovenstaande mag ik u schrijven omdat ik sinds half oktober werkzaam ben als leidinggevende van de zorglocatie Talma State in Heeg. Een prachtige plek om te werken. Fijne bewoners en fijne collega’s. Ooit in een ver verleden ben ik als 16 jarige mijn loopbaan begonnen in Heeg. Ik mocht mij nuttig maken in de keuken en schoonmaak van de jeugdherberg ’t Beaken. Een mooie plek om als nieuweling op de arbeidsmarkt te beginnen. Inmiddels werk ik al ruim 12 jaar bij Patyna. Destijds begonnen als teamleider in Bloemkamp en via mooie projecten en andere locaties nu hier in Heeg. Ik ga uit van een fijne samenwerking met een ieder die Talma State dierbaar is.

Met vriendelijke groet,

Petra de Groot, teamleider Talma State

 Nieuws vanuit Welzijn

Gezellige Sinterklaas middag op het Anker! Heerlijke pepernoten gemaakt en het Anker weer mooi versierd!

 

Fysio therapeut is op knuffeltoer geweest!Wat een heerlijke en mooie glimlachen van de bewoners!

De bewoners hebben de tuin van ’t Anker weer tip top winter klaar gemaakt! En ook is er aan de vogeltjes gedacht!

Ook in het Atrium was het weer onwijs gezellig!

Arie en Stefan hebben er weer een feestje van gemaakt!

 

Met een vriendelijke groet uit Talma State

Gelbrig

 

Vanuit Talma State wensen wij u allen