St. Jozefschool

3 februari 2021

in St. Jozefschool

Kerst 2020 op de Jozefschool

Hoewel er grootse plannen waren om een bijzondere invulling te geven aan onze kerstviering, waren wij genoodzaakt door de oplopende besmettingen en nieuwe Corona-maatregelen onze plannen helaas te wijzigen.

Maar……… we wilden de kerstactiviteiten toch door laten gaan. Door een heel flexibel team, Ouderraad en de leveranciers zoals bakkerij Ypma en COOP werd het Kerst-ontbijt verplaatst naar de dinsdag van 15 decem-ber een dag voor de schoolsluiting.

Het was even schakelen voor iedereen al hebben de kinderen daar niets van gemerkt. Het was een heerlijk ontbijt en iedereen zag er weer prachtig uit en bovenal was het knus en gezellig om zo samen te eten.

Na het ontbijt waren er verschillende activiteiten te doen; van kerstkaarten maken voor de bewoners van Talma State (én voor jezelf), spelletjes, dansen, tekenen en knutselen.

We hebben een geweldig leuke kerstmorgen gehad!

Thuisonderwijs:

De scholen zijn dicht, de klas-lokalen zijn leeg en de kinderen krijgen thuis onderwijs! En dat is nog niet zo makkelijk voor ouders en kinderen. Toch merken we dat we er stiekem wel al een beetje aan wennen. We leren onze ICT middelen te gebruiken en ook merken we dat veel kinderen goed zelfstandig kunnen werken. Ook de filmpjes van de meester en juffen worden veel bekeken en ook hier zitten voordelen aan. Wanneer je het na de uitleg nog een beetje lastig vindt dan kijk je het filmpje gewoon terug. Via google meet kun je contact maken met je klas en leerkracht dat is fijn.

En de kinderen in de bovenbouw krijgen online les. Rekenen, taal, begrijpend lezen, spelling en wereld oriëntatie doen we met zijn allen. Het lijkt af en toe best wel grappig; al die ‘koppies’ verzameld op één scherm. De leerkrachten van onze school zijn veel op school maar wanneer dat kan geven ze gewoon vanuit hun huiskamer les. Het is natuurlijk heel anders dan in de klas maar we doen het met zijn allen fantastisch. Ook de kinderen uit groep 1/2, zoals jullie kunnen zien op de foto’s.

Het liefst gaan we natuurlijk wel naar school om samen te kunnen leren en spelen. Dat missen we allemaal enorm! We hopen dan ook dat als deze Sylboade uitkomt dat we al wel weer naar school mogen!