Basisschool It Wraldfinster

5 maart 2021

in It wrâldfinster

Afscheid meester Henrik. Wij namen in januari afscheid van onze LIO-meester Henrik. Meester Henrik heeft een half jaar stage mogen lopen op It Wrâldfinster in groep 5/6. Wij waren blij dat er weer een meester bij ons op school (tussen al de juffen!) rondliep. Helaas is de LIO-periode nu voorbij. Wij wensen meester Henrik veel succes en plezier in zijn verdere loopbaan!

👺 The masked reader 👺. In het kader van de nationale voorleesdagen organiseerden wij speciale, bijzondere (online) voorleesmomenten! Voorlezen is niet alleen erg belangrijk voor jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen. Niet alleen nu, maar eigenlijk altijd. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag een mooi prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

The masked reader. We voegden de afgelopen tijd een spannend element toe aan het voorlezen. Gedurende een week werden er elke dag twee boeken voorgelezen door een gemaskerde leerkracht. Maar welke leerkracht zat er vermomd voor de camera te lezen? Dat was de vraag, en soms een heel moeilijke vraag! Door complete verkleedpartijen en het gebruik van stemvervormers waren de meeste leerkrachten (en dus hun stemmen) goed vermomd! De ouders/kinderen konden op Social Schools stemmen d.m.v. een poll. Het was erg knap, dat velen van hen het toch goed raadden!!!

SAMEN bakken we er iets van! Begin februari hebben we als team, in samenwerking met de Ouderraad, iedereen laten weten dat we het samen doen. Daarom kregen de kinderen een pakketje thuisgebracht door de ouderraad met een heerlijke bakmix voor cupcakes met slagroom.
Hiermee wilden we laten weten dat we de leerlingen missen, wij de inspanningen van alle ouders en leerlingen waarderen én het zo nu en dan ook tijd is voor ontspanning.

SAMEN BAKKEN WE ER IETS VAN! WIJ ZIJN TROTS OP JULLIE!!!

 

 

 

We kregen al mooie foto ‘s binnen van de creatieve eindresultaten.