Thusfestival Heechspanning geslaagd!

5 maart 2021

in Heechspanning

Dit jaar werd het benefiet net even wat anders dan andere jaren. In een volgepakte ruimte tot in de kleine uurtjes dicht tegen elkaar staan en losgaan op meezingers van André Hazes, dat behoort tot het Oude Normaal. Gelukkig was er een mooi alternatief: een digitaal festival. Iedereen die wilde kon inloggen op een zoompagina en digitaal het glas heffen en genieten van de feestmuziek op de achtergrond en lekker door elkaar heen praten, of je gewoon op mute zetten. In totaal waren zo’n 75 mensen aanwezig. Freerk en Janneke stelden vragen die de deelnemers via de app Kahoot konden beantwoorden. Makkelijke vragen over het Benefiet en Heechspanning en moeilijker vragen over de Friese muziekgeschiedenis en een vleugje algemene kennis. Het was vaak lastig voor deelnemers om het goede antwoord niet hard in de microfoon te schreeuwen, en er kwamen zelfs spiekbriefjes tevoorschijn met het antwoord in spiegelbeeld. Uiteindelijk eindige Taede bovenaan de ranglijst. Hij had net als Paula en Hylke 43 vragen goed, maar door gemiddeld iets sneller antwoord te geven had hij de meeste punten. Na deze leuke activiteit volgde een soort van ‘silent’ disco op afstand. Met mensen die nog een soort van dancemoves probeerden voor de camera. Ook leuk waren de verklede kinderen die wat langer op mochten blijven van hun ouders om een graadje mee te pakken. Normaal zouden ze al lang en breed in bed liggen dus dit was een mooi extra cadeautje. En uiteindelijk heeft iedereen genoten van dit bijzondere Thúsfestival en is dit zeker voor herhaling vatbaar

Uitslag: Teade, Paula en Djura, Hylke/Jeltje, Speerstra, Ing & Pom, Homme & Co, Bart & Minke, Babyshower, Sandra H, NicknameJ, Jan en Coby, Reeds, Arjen Z., Gauke H, Jurre Bakker, Duosj, Eelke/Jacq, Eric, Ybo&Angelina, Irma en Hanna, Piepke en Nouk, Freerk G, Manta etc., Gib, Syb Jannie, Steegrockers, Hiltsje, Eeuwe&Hinke, Margy, Afrida, Eliz mar, Marpol, Essie, Neeltje, Coybiwab