Basisschool It Wraldfinster

10 april 2021

in It wrâldfinster

Techniek en ICT

Afgelopen weken zijn de kinderen in verschillende groepen bezig geweest met techniek. We hadden via Groendoen een leskist geleend met constructiemateriaal. Zo konden kinderen werken met een krukas, tandwielen, hefbomen en katrollen. Ze konden onderzoeken hoe een fietsbel werkt, een eigen takelwerktuig maken, uitzoeken hoe katrollen werken en een eigen hijskraan maken.

Ook hebben we die middagen ICT ingezet en leren kinderen programmeren. Dit doen ze o.a. door te werken met Ozobots en Bluebots. Ozobot is ’s werelds kleinste programmeerbare robot. Hij heeft lichtsensoren aan zijn onderkant, waarmee hij kan “zien”. De kinderen tekenen lijnen en kleurcodes op papier en zo kunnen ze de Ozobot aansturen. Met veel plezier hebben de kinderen in groepjes hiermee gewerkt.

 

 

 

 

Ozobots

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Its en Joey uit groep 8 zijn met materialen uit de Techniektorens aan het metselen